Oasis mají namířeno do Rokenrolové síně slávy. Liam nemá radost

29.02.2024 08:06 - Simona Knotková | foto: Greg Williams

Světu byli představeni aspiranti na letošní uvedení do Rokenrolové síně slávy. Mezi jmény jako Foreigner, Ozzy Osbourne, Jane's Addiction, Dave Matthews Band, Mary J. Blige, Eric B. & Rakim, Kool & the Gang, Sade, Mariah Carey, Lenny Kravitz, Sinead O'Connor, Peter Frampton, A Tribe Called Quest a Cher se poprvé objevili také Oasis. A mladší z hlavní dvojice britpopové kapely Liam Gallagher z toho není nadšený.

Své rozhořčení vyjádřil na síti X. "Do p*dele s Rokenrolovou síní, je plná s*áčů (velice volný překlad nepřeložitelného termínu 'bumbaclarts', které Gallagher rád používá - pozn. red.). Nepotřebuju nějakou vyhoněnou cenu od senilních dědků v kovbojském klobouku. I když si toho cením, neztrácejte čas hlasováním," vzkázal fanouškovské základně prostřednictvím několika tweetů.

Kritiku ocenění dále rozvedl v rozhovoru s The Sunday Times. "Jakkoliv miluju Mariah Carey a všechny další, chci říct: Udělejte mi laskavost a jděte do ha*zlu. Je to, jako byste mě dali do Rapové síně slávy, a nechci být součástí něčeho takhle zvráceného. Krom toho jsem pro rokenrol udělal daleko víc než polovina těch klaunů v komisi, takže je to celé kravina," uvedl.

Doplňme, že to není poprvé, kdy interpreti v nominacích vzbuzovali kontroverzi. Loni to byla například country zpěvačka Dolly Parton a rapper Eminem.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY