Dua Lipa pro novou řadovku napsala 97 písniček

14.02.2024 19:21 - Honza Balušek | foto: Warner Music

Zatímco většina popových zpěvaček musí spoléhat na to, co jim nájemní skladatelé a předražení producenti dodají za materiál, Dua Lipa má úplně jiný problém. Jako velice schopná autorka se musí rozhodnout, které ze songů na desku vůbec nezařadí.

Londýnská rodačka s kosovskými kořeny byla před pár dny hostem v pořadu Jimmyho Kimmela a svěřila se mu, že pro svou novou studiovku napsala celkem 97 písní. Dokonce mu ukázala notes, v němž tvůrčí nápady shromažďuje. Přiznala ale také, že tak osmdesát z nich nestojí za nic. Otázka každopádně nezní, proč zpěvačka napsala 97 skladeb, ale proč nepřidala ještě další tři, aby to zarovnala na stovku... Na celý rozhovor se můžete podívat níže.

Kolik položek bude nové album obsahovat, ani kdy celá nahrávka vyjde, Dua prozatím nezveřejnila. V éteru zatím létá hit "Houdini" a ve čtvrtek 15. února se dočkáme singlu číslo dvě. Ten ponese název "Training Season" a umělkyně už představila jeho úryvek během svého vystoupení na Grammy.

O samotné kolekci prohlásila, že přinese psychedelický pop a jako vzory označila například Primal Scream, Massive Attack, Oasis, Blur, Mobyho či Gorillaz. Kdo by se na výsledek netěšil?



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY