- musicserver.cz">

Ozzy Osbourne na konto Kanyeho Westa: "S tímhle člověkem nechci mít nic společného!"

11.02.2024 09:11 - Jiří V. Matýsek | foto: Sony Music

Nejnovější spor se rozhořel mezi dvěma muzikanty, jejichž hudební výraz nemůže být odlišnější. Rapper Kanye West totiž použil úryvek ze živé verze skladby heavymetalových Black Sabbath "War Pigs" z roku 1983 na svém albu. To by nebyl zase takový problém, samplování je v rapu běžná pracovní metoda, špatně ovšem je, že k tomu nedostal potřebné povolení.

Všechno se provalilo tento týden na poslechovce nové Yeho desky. Zpěváka Ozzyho Osbourna tohle zjištění vytočilo doběla.

Na sociální síti X (dříve Twitter) napsal: "Kanye West požádal o povolení nasamplovat úryvek ze živého provedení 'War Pigs' na jednom americkém festivalu z roku 1983 bez vokálů. Tato žádost byla zamítnuta, protože je to antisemita a způsobil spoustu bolesti mnohým. On stejně pokračoval a sampl použil. Nechci s tím člověkem mít nic společného."

Deska "Vultures", kterou s Kanyem Westem natočil jeho rapový kolega Ty Dolla $ign, měla vyjít už v prosinci, ale nakonec byla poprvé veřejně představena až v tomto týdnu. Posun vydání byl způsoben tím, že Nicki Minaj odmítla dovolit na nahrávku použít jejich dřívější spolupráci.

West se ke kauze dosud nijak nevyjádřil.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY