Vojtaano spojí síly s Jiřím Schmitzerem a na Valentýna zahrají v Malostranské besedě

08.02.2024 10:17 - Hana Bukáčková | foto: Filoména (Veronika Mrštná)

Nemáte plány na Valentýna nebo patříte k těm, co ho neslaví? Udělejte si hezký večer netradičně. V Malostranské besedě vás čeká dvojkoncert akustického punk-folku. V první polovině vystoupí Jiří Schmitzer a druhou ovládne Vojtaano.

To jsou dvě různé generace, jež pojí podobný styl tvorby. Přesto je ale každý jedinečný, a to jak v mluveném, tak v hudebním projevu. Jsou to zkrátka svérázové folkové scény, kteří pro pro peprné slovo nejdou daleko. Krom toho je pojí fakt, že jsou oba (bývalí) herci.

"Jiřího Schmitzera obdivuju nejen jako herce, ale hlavně jako folkového rebela. Jeho tvorba i vystupování je mi hrozně blízké, a do jisté míry tak inspiroval i můj hudební projev. Pořadatelé akcí jistou podobnost vypozorovali, a několikrát jsme se tak s panem Schmitzerem ocitli na stejném programu. Zahrát si s ním koncert byl můj sen, a když jsem zjistil, že máme společné přátele, podařilo se nám spolupráci domluvit. Děkuju Róze Víznerové a Kristýně Schmitzerové, že nás daly dohromady," říká k ojedinělému propojení Vojta Záveský.

Lístky kupujte v tradičním předprodeji.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY