Lo Moon se ve videoklipu "Water" tísní v malém bytě - musicserver.cz">

"Hodně štěstí!" Lo Moon se ve videoklipu "Water" tísní v malém bytě

07.02.2024 07:57 - Dan Hájek | foto: Monika Wilczynska

O chystané novince kapely Lo Moon se už nějaký čas spekuluje, konečně jsou však známé podrobnější informace. Novinka "I Wish You Way More Than Luck" vyjde hned po Velikonocích. K dobru pak čtveřice přidala dvě nové ukázky z ní - chytlavou "Water" a pro ně typičtější "Connecticut".

"Water" vtáhne svou živelností a naléhavostí. Lídr kapely Matthew Lowell přiznává inspiraci u The 1975 nebo The War On Drugs, nechybí však ani typická klavírní linka.

Naopak "Connecticut" se postupně rozvíjí s minimalistickými syntezátory, k nimž se postupně přidávají další nástroje, jež podporují emocionální sílu tracku. Zdá se, že chystaná kolekce se navrátí ke zvuku jejich šest let starého bezejmenného debutu a uzavře kruh k hypnotické krásce "Evidence".

A právě s ní se pojí i doprovodné video k "Water". To opět vznikalo pod taktovkou trojice Saoli Nash, Haley Kreofsky a Warren Fu. Stylizace snímku má obdobné barevné spektrum a převážně se odehrává v malém stísněném bytě. Mezi hlavní děj se vecpaly symbolické detaily (třeba archivní záběry v televizi), stop-motion prvky nebo pohledy na venkovní zástavbu. Jsou tu všichni stávající členové, vedle Matthewa tedy i Crisanta Baker, Sam Stewart (syn Davea Stewarta z Eurythmics) a Sterling Laws.

Třetí album Lo Moon "I Wish You Way More Than Luck" doputuje do obchodů s muzikou v pátek 5. dubna a bude na něm tato devítka skladeb: Borrowed Hills, Waiting A Lifetime, Connecticut, When The Kids Are Gone, Water, Day Old News, Mary In The Woods, Evidence, Honest. Fyzicky bude nahrávka k dispozici na cédéčkách a limitovaných vinylech.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY