teepee oslavují novinkou "baby soul" vnitřní dítě. Lákají na nové album i koncerty

11.02.2024 11:19 - Josef Martínek | foto: Manuel Kaupp

Indiepopoví teepee, v jejichž středu stabilně stojí Miroslav Patočka a Tereza Lavičková, se po vřele přijatých albech "Albatross" a "Where The Ocean Breaks" letos připomenou svou třetí studiovkou. Pod názvem "blue moon rising" vyjde na začátku května.

Aktuální singl "baby soul" je světlejším protipólem již dříve vydaného temného songu "blind tomorrow". Zpočátku se přitom také novinka nese ve spíše zadumanějším duchu, postupně se však prosvětluje a aranžérsky rozkvétá. Podtrhuje to i velmi zdařilý, umělecky zpracovaný videoklip z dílny berlínského dua Tom Gent a Léo Saller. Výborný výkon předvedl německý herec Javid Wunsch hrající zpočátku zachmuřeného muže, který v sobě nakonec dokáže probudit své vnitřní dítě.

Právě o schopnosti umět se s čistou myslí radovat z maličkostí skladba pojednává. "Je o části nás, jejíž esencí je spontánnost, potrhlost a lehkost. Často ji ale bohužel ignorujeme, především pod tlakem stresu a všech povinností. Je o naší jemné stránce a o tom, jak se neustále vyvíjíme a měníme k ní postoj," říká zpěvačka a kytaristka Tereza Lavičková.

Nové písničky představí teepee také na koncertních pódiích. Termíny tří tematických vystoupení jsou následující:

17. 5. Plzeň - Divadlo pod lampou (křest)
22. 5. Brno - Kabinet Múz
24. 5. Praha - Palác Akropolis (křest)



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY