Depeche Mode se v "Before We Drown" symbolicky loučí

30.01.2024 08:52 - Dan Hájek | foto: Jiří V. Matýsek / musicserver.cz

Zhruba před týdnem, přesně 22. ledna, začalo čtvrté a finální dějství tour, na které Depeche Mode podporují skvělou desku "Memento Mori". Kromě vinylových singlů ji znovu připomíná čerstvě uvedené video k songu "Before We Drown".

Při návratu do londýnské o2 areny 27. ledna došlo na nečekané změny v setlistu. Kromě "Before We Drown" se v něm nově objevily "Behind the Wheel" a krásné sólo Martina Gora "Somebody". Premiéru si během této show taktéž odbyl i nejnovější klip.

Ten vnikl tradičně pod režijní taktovkou Antona Corbijna. Pro mnohé může být zklamáním, že se v něm opět nezjevuje sama skupina (stejně tomu bylo třeba v případě "My Favourite Stranger") a snímek je spíše koncertní projekcí k tomuto tracku.

Jedná se o velmi minimalistickou sekvenci černobílých obrazců, jež budují na naléhavou atmosféru. Hlavní hrdina vstupuje do rozbouřeného moře a nechá se jím unášet. Diváci mohou intenzivně vnímat symboliku odcházení, loučení se životem, ostatně podobně se to má i s celým albem.

Mezi prvními reakcemi fanoušků na videoklip "Before We Drown" se často opakují domněnky, že po šňůře, která skončí 8. dubna v německém Kolíně nad Rýnem, se kapitola s názvem Depeche Mode definitivně uzavře. Nic však nebylo oficiálně potvrzeno.

Připomeňme, že brzy se této hudební legendy opět dočkáme i v Praze. Ve dnech 22. a 24. února vystoupí v O2 areně, poslední vstupenky jsou stále k dispozici v klasických předprodejích.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY