Básník J.H. Krchovský a jeho Krch-Off Band představuje "Tvůj hrnek" a láká na nové album

12.01.2024 16:41 - Jiří V. Matýsek | foto: Krch-off

Jeden z dlouhodobě nejprodávanějších českých básníků J.H. Krchovský, který proslul svými formálně vybroušenými temnými verši, si čas od času odskočí i k bigbítu. Se svým Krch-Off Bandem, který zvukově navazuje na tradici domácího undergroundu (ostatně sám Krchovský patří do druhé generace podzemních básníků), vydal už dvě alba.

Od debutu "Naposled" uplynulo už téměř šestnáct let, druhá deska "Jakože vůbec nic" vyšla v roce 2015. Letos by měla navázat třetí, už před loňskými Vánocemi ale formace připravila třípísňovou ochutnávku v podobě EP "Už zase vyšlo slunce". K jedné z nových skladeb, "Tvůj hrnek", vznikl i doprovodný videoklip.

Syrový song o ztrátě blízkého člověka má pro skupinu typický temný zvuk, nesený výrazným violoncellem Tomáše Schilly. Samotný Krchovský (vlastním jménem Jiří Hásek) je přiznaný zpěvák-nezpěvák. Jeho projev má v sobě ale opravdovost a uvěřitelnou bolest. Doprovodný videoklip zavádí posluchače do studia Aluna v Údrnici na Jičínsku a nahlíží nejen na samotné nahrávání, ale nabízí i pohled za oponu, do kapelní chemie.

I v letošním roce vyrazí band na koncerty po vlastech českých. V plánu je mimo jiné předskakování The Plastic People Of The Universe na speciálním koncertě k padesátému výročí alba "Egon Bondy’s Happy Hearts Club Banned", který se koná 4. dubna v Paláci Akropolis.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY