The Smile se v klipu "Friend Of A Friend" vznášejí nad pestrobarevnou malovanou krajinou

11.01.2024 08:01 - Kateřina Spacek | foto: Alex Lake

The Smile zkraje roku vydali singl "Friend Of A Friend". Pochází z nadcházejícího alba "Wall Of Eyes", které vyjde 26. ledna a bude zahrnovat i dříve vydané skladby "Bending Hectic" a "Wall of Eyes".

Tuhle písničku sice tito britští intelektuálové už hráli na některých svých vystoupeních, ale studiovou verzi představili až nyní. V té se objevují smyčce od London Contemporary Orchestra a saxofon Roberta Stillmana. Song, který vypráví o tom, jak je dnešní doba směšná, je doprovozen o malovaný vizualizér, v němž z výšin pozorujete pestrobarevnou krajinu a obrovský kráter.

Současně s vydáním nové desky kapela spolu s Paulem Thomasem Andersonem uvede také snímek "Wall Of Eyes, On Film", který se bude promítat v nezávislých kinech po celé Anglii i mimo ni od 18. do 25. ledna. U nás se 35mm počinu ale bohužel nedočkáme.

A aby těch novinek nebylo málo, oznamují The Smile také evropské koncerty v červnu a srpnu 2024, které doplní téměř vyprodané březnové turné. U nás trio zahraje 12. června v pražském Foru Karlín.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY