Rozverní Fast Food Orchestra oslavují v klipu "Táhneme to dál" jedinečnou sílu přátelství

16.12.2023 13:41 - Jiří V. Matýsek | foto: Jan Macháček

Hned na začátek příštího roku naplánovali Fast Food Orchestra vydání své nové studiovky "Bistro snů". Posluchačům už dali tři dobré singlové důvody k jejímu poslechu a teď přidávají čtvrtý, skladbu "Táhneme to dál". Ta hledá esenci dlouholetého přátelství, smyslu života, naději a motivaci k tomu, jak navzdory okolnostem fungovat dál.

"V písničce by se snadno mohli hledat někteří přátelé a kamarádi, ale text je jen jakousi expresí. Písnička vznikla v podstatě se stejným textem už v raných dobách kapely. Nemá přímou souvislost s konkrétními osobami, je i osobní zpovědí a vzpomínkou na ty, kteří nás opustili úplně. Věřím, že by byli rádi, že stále pokračujeme v tom, co milujeme, a táhneme to dál," vysvětluje autor textu a frontman Fido Vondrášek.

To samé platí i pro formaci samotnou, která v posledních letech prošla personální obměnou - a ta jí nejspíše přinesla i čerstvý vichr inspirace do plachet. Baskytarista Matěj Vašků k tomu dodává: "Každej, kdo má dobrou partu, se kterou to roky táhne, tohle ihned pochopí. Není nic lepšího než vědomí toho, že má člověk kolem sebe skvělé lidi, který s námi táhnou za jeden provaz. A tak společně šlapeme na plyn, jelikož věříme, že jsme ještě zdaleka náš potenciál nevyčerpali."

Záměry songu podtrhuje laskavě vtipný videoklip, který do svého centra staví dlouholeté přátele. Pravidelné procházky městem, pivečko, vzpomínání i neutuchající energie se postupně překlenou v oslavu narozenin jednoho z mužů, na níž, příhodně, hraje Fast Food Orchestra a nakonec všechny vytáhne k tanci. Hlavní role se ujali herci Východočeského divadla v Pardubicích Zdeněk Rumpík a Bohumil Kos.

Na jaře muzikanti vyrážejí na turné, které nabídne devět zastávek.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY