Serj Tankian a Tony Iommi spojili síly v charitativní písni "Deconstruction"

13.12.2023 08:03 - Ondřej Hricko | foto: Gibson

Zdá se to jako spojení snů, ale je to fakt: lídr System Of A Down Serj Tankian a legendární kytarista Black Sabbath Tony Iommi natočili společný song. Jmenuje se "Deconstruction".

Skladbu napsal Tankian společně s generálním ředitelem výrobců kytar Gibson Cesarem Gueikianem. Překvapivá kooperace vznikla za účelem charitativní akce na podporu arménského fondu Artsakh Refugee Initiative.

Hudebníci této iniciativě věnují veškerý výtěžek z prodeje písně. K tomu přihodí finanční částku získanou z aukce Serjova originálního obrazu "Our Mountains", který zdobí přebal singlu, a také peníze za prodej jedinečné kytary Gibson Les Paul Standard s designem téhož výtvarného díla. Exkluzivní celosvětová aukce začala v pátek 8. prosince a skončí v pondělí 18. prosince.

Artsakh Refugee Initiative poskytuje humanitární pomoc lidem v Arménii a arménským komunitám ve světě prostřednictvím rozvoje důležité infrastruktury, vzdělávání, podporou kultury, zdravotních programů i přímou pomocí rodinám.

Tím to ale nekončí. "Deconstruction" je prvním počinem nově vzniklého Gibson bandu. Ten bude mít proměnlivou sestavu a výdělek z každého jeho songu půjde na různorodé charitativní účely. V budoucnu se tak můžeme těšit na další neobvyklá, atraktivní spojení.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY