Architects nadělili fanouškům k Vánocům singl "Seeing Red"

13.12.2023 11:51 - Ondřej Kocáb | foto: Tomáš Parkan / musicserver.cz

Metalcorová parta z Brightonu Architects příští rok dorazí hned dvakrát do České republiky. Po letošním vystoupení na hlavní stagi hradeckého festivalu Rock For People ji čeká sólo koncert v pražském Foru Karlín a také další festivalová show v pevnosti v Josefově během Brutal Assaultu 2024. Formace bude mít v zásobě i minimálně jednu čerstvou skladbu - začátkem prosince totiž vydala singl "Seeing Red". Ten se vrací zpět ke tvrdším kořenům této anglické bandy.

Čerstvá skladba je prvním materiálem od loňské desky "The Classic Symptoms Of A Broken Spirit". S kapelou se mezitím rozloučil kytarista Josh Middleton. Videoklip stvořil jeden ze zakládajících členů sestavy - bubeník Dan Searle. Vzal ten nejjednodušší template a věnoval mu celý vizuál. K vidění tak je hrající skupina, ze které srší energie proudem. Nic víc, nic míň.

Hudebně Architekti mixují nové melodické prvky s tvrdými kytarovými riffy a breakdowny a screamem frontmana Sama Cartera, což byly ingredience definující spíše první dekádu jejich tvorby. Pánové také oznámili jarní turné po Spojených státech amerických. Spolu s Of Mice & Men a While She Sleeps odehrají třináct koncertů.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY