Peter Gabriel zveřejnil poslední střípek skládačky svého alba "i/o", píseň "Live and Let Live". Je o odpuštění

29.11.2023 12:22 - Jiří V. Matýsek | foto: Peter Gabriel Ltd.

Playlist očekávané desky Petera Gabriela "i/o" je kompletní. Britský muzikant dodržel obvyklý úplňkový termín a představil optimistickou skladbu "Live and Let Live" - a rovnou v obou variantách, tedy v "Bright Side Mixu" i "Dark Side Mixu". V obou případech se jedná o vycizelovaný, zvukově mnohovrstevnatý kus inteligentního popu. Obě verze si můžete poslechnout pod článkem.

"Live and Let Live" bude celou kolekci uzavírat v nadějeplném duchu. Je to song o odvaze, odpuštění a respektu k ostatním. Gabriel k tomu napsal: "Vím, že když se podíváme na to, co se teď děje na Blízkém východě nebo na Ukrajině, na nejrůznějších místech po celém světě, kde stále dochází k násilí a brutalitě, chodit s kyticí květin a kázat o odpuštění se možná zdá banální a patetické. Ale z dlouhodobého hlediska si myslím, že lidé musejí najít cestu. 'Mír nastane jen tehdy, když respektujete práva druhých,' je citát z Peace University na Kostarice a myslím, že je to pro mě a pro můj život opravdu důležité poselství. Buď patříte k těm ublíženým, nebo se osvobodíte. A odpuštění je zjevně super účinný způsob, jak se osvobodit."

V kompletní verzi vyjde "i/o", první Gabrielovo studiové album po dlouhých jedenadvaceti letech, už v pátek 1. prosince. Tucet skladeb bude k dispozici v obou stereo verzích na dvou samostatných dvouLP, 2CD a také ve speciální edici, která bude kromě dvou cédéček obsahovat i Blu-ray, na němž bude navíc takzvaný In-Side Mix v Dolby Atmos.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY