Absolutní slavicí je poprvé Ewa Farna. Zvítězili také Marek Ztracený, Kabát a Calin

24.11.2023 23:45 - Josef Martínek | foto: TV Nova

Největší počet hlasů napříč všemi kategoriemi získala od fanoušků v letošním Českém slavíku Ewa Farna. Mezi zpěvačkami přeskočila loňskou královnu Lucii Bílou a navázala na svůj triumf z roku 2021. Bronzového slavíka získala premiérově Monika Absolonová.

Zlatý hattrick završil v sekci zpěváků Marek Ztracený. Ani jména jeho nejbližších pronásledovatelů se oproti předešlému ročníku nezměnila: druhý zůstal Vojta Dyk, třetí Richard Krajčo.

V kategorii skupin obhájil prvenství Kabát, který triumfoval již počtrnácté. Teplická formace za sebou nechala Mirai a Kryštof. Novým králem rapové sekce se stal Calin, který porazil minule vítězné ATMO Music, třetí skončil Marpo.

Ocenění Objev roku si odnesla Tereza Balonová. Jako nejoblíbenější píseň posluchačů Rádia Impuls byla vyhlášena skladba "Hory" od kapely O5 a Radeček. Do Síně slávy vstoupil čerstvý osmdesátník Václav Neckář.

Galavečer pod dohledem kamer televize Nova se uskutečnil v pražském Foru Karlín. Moderovali ho Ondřej Sokol a Aleš Háma, o hudební vystoupení se postarali Kabát, Helena Vondráčková, Chinaski, Vojta Dyk, Jana Kirschner, Monika Bagárová, Vesna, Marpo & Troublegang nebo Eva Burešová. Poctu Yvonne Přenosilové složila Jitka Čvančarová, Vašovi Patejdlovi vzdali hold Ondřej Brzobohatý s Igorem Timkem z No Name.

Zpěvák roku:
1. Marek Ztracený
2. Vojta Dyk
3. Richard Krajčo

Zpěvačka roku:
1. Ewa Farna
2. Lucie Bílá
3. Monika Absolonová

Kapela roku:
1. Kabát
2. Mirai
3. Kryštof

Hip hop & rap:
1. Calin
2. ATMO Music
3. Marpo

Objev roku: Tereza Balonová
Nejoblíbenější píseň posluchačů rádia Impuls: O5 a Radeček - Hory
Síň slávy: Václav Neckář
Absolutní slavík: Ewa Farna



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY