Zak Abel zazpívá 10. listopadu v pražském Rock Café

03.11.2023 08:45 - Tisková zpráva | foto: Selection

Britský zpěvák, skladatel a hudebník Zak Abel má jeden z nejpůsobivějších britských mužských pěveckých hlasů své generace. Proslavil se poté, co nazpíval vokály na singlu dua Gordon City "Unmissable", který se stal hitem a v Británii se dostal do TOP 20 nejhranějších songů. Zak je talentovaný na mnoha frontách a do své hudby, originálně kombinující r'n'b a pop, vkládá emoce a inteligentní poselství, která v posluchačích rezonují.

Nová deska Zaka Abela "Love Over Fear" vyšla prostřednictvím BMG letos v srpnu. Zak vysvětluje: "Toto album je vyjádřením všeho, co se v mém životě za poslední roky dělo. Věnuju rozhodně více pozornosti optimismu, pozitivnímu přístupu a láskyplnosti ve vztazích než mým vnitřním strachům. Je to trochu děsivý proces. Nořím se do hloubi své duše a nalézám témata, která je nepříjemné zkoumat, ale vyvolávají ve mně silnou emocionální reakci."

Zak už jako čtrnáctiletý zveřejňoval své písně na YouTube, což nakonec vedlo k tomu, že v roce 2014 podepsal nahrávací smlouvu a setkal se s vlivným hudebním producentem Jokerem. Zak a Joker vydali v roce 2015 čtyřskladbové EP, krátce následované Zakovým sólovým projektem "One Hand On The Future", na kterém spolupracoval s Tomem Mischem ("Beautiful Escape") a s Kaytranadou ("Say Sumthin"). Spolupráce s těmito osobnostmi Zaka povzbudila jako skladatele a dokonale ho připravila na vydání debutového alba, které vyšlo v roce 2017 a neslo název "Only When We're Naked". Poprvé nasměroval svou kreativitu do popových sfér a psal hity také pro umělce jako Kygo, Avicii, R3hab & Zayn a Paloma Faith & John Legend. Zak poté podepsal smlouvu s BMG a jeho album "Be Kind" vydané v roce 2021 se dostalo do AirPlay Charts v různých evropských zemích a Top 30 HOT AC v USA.

Pro Zaka je důležitá také charitativní práce. Je ambasadorem organizace CALM (Campaign Against Living Miserably), která se zabývá duševním zdravím, pomáhá předcházet sebevraždám a svou pomoc směřuje na muže procházející krizemi. Témata identity a duševního boje přenáší také do svých textů. Miluje živá vystoupení a kontakt s publikem. Zak Abel patří k těm umělcům, kteří do každého vystoupení dají maximum. Přijďte se o tom přesvědčit naživo už 10. listopadu 2023 v pražském Rock Café.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY