Pet Shop Boys po třiceti letech znovu zpřístupní své nesehnatelné taneční album "Relentless"

04.10.2023 16:08 - Honza Balušek | foto: Parlophone

V roce 1993 se pánům z Pet Shop Boys dařilo vše, na co sáhli. Vydali úspěšnou desku "Very", která přinesla pět singlů, z nichž minimálně "Can You Forgive Her?" a "Go West" se v rádiích hrají dodnes. Kromě nové řadovky však stačili natáčet i skvělé b-strany singlů nebo remixy. A jen jako chuťovku si dopřáli sice mírně utajené, ale fanoušky o to více milované taneční album "Relentless". A letos, ke třiceti letům vydání, ho připomenou.

Pet Shop Boys - Relentless
© Parlophone
Nahrávka původně vyšla jen jako striktně limitovaný soubor tří LP o pěti stech kusech a jako bonusové CD k taktéž limitované edici "Very" ve speciálním obalu. Neil Tennant a Chris Lowe zde dali průchod své lásce k delším tanečním trackům (jejich stopáž se pohybuje okolo šesti minut). I když si většina ze šesti kousků zachovala částečně písničkovou formu, v některých je Tennantův vokál omezen pouze na slogan, případně i zcela absentuje.

"Toto album pro nás bylo před třiceti lety experimentem se šesti novými dlouhými, tanečními skladbami. Jsme na něj velmi hrdí a jsme rádi, že se nyní dočká samostatného vydání, které si zaslouží," popsalo duo svůj vztah ke kolekci v tiskové zprávě.

Nahrávka vyjde 20. října v několika formátech, které jsou dostupné pouze na oficiálním webu PSB. Zároveň se vůbec poprvé objeví na streamovacích platformách.

Tracklist desky "Relentless" je následující: My Head Is Spinning, Forever In Love, KDX 125, We Came From Outer Space, The Man Who Has Everything, One Thing Leads To Another.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY