David Koller je "Za hranou"... a ve vlaku

08.10.2023 09:30 - Hana Bukáčková | foto: Honza Průša

Nedá se přehlédnout, že David Koller je poslední dobou hudebně velmi plodný: vydal desku "LP XXIII" a každou chvíli z ní představuje nové video. Je to ostatně koncepční záležitost - vizuál vznikne ke každému songu z alba, přičemž každý z nich svým úhlem pohledu zpracoval jiný režisér. "Za hranou" tuto pomyslnou pestrou desetidílnou sérii uzavírá.

Skladbu s vůbec posledním textem Michala Ambrože složil kytarista Michal Pelant z Davidovy doprovodné kapely. "Potkávání, zanechávání sebe, sdílení, pokračování a uzavírání je hlavní téma klipu k písni. Být někdy, sám v sobě i k jiným, za hranou a získat tím, vyjít silnější a jít dál… Jen ta hrana se s věkem posouvá. Je ostřejší a nebezpečnější. Nicméně právě tam - a v návratech zpět od ní - se odehrává většina nejdůležitějších momentů v našich životech," shodují se tvůrci.

Scénáře a režie se ujal Ivo Simon. Spolurežisérem je světově uznávaný český fotograf Antonin Kratochvil. Ambrožovo alter ego představuje brněnský zpěvák Petr Váša, současný frontman Jasné páky (na této pozici vystřídal právě vloni zesnulého Ambrože). V černobílém snímku, jehož děj se odehrává ve vlaku a na peróně, se můžeme setkat s Robertem Kodymem, umělcem Davidem Černým, s fotbalistou Janem Kollerem a také se zpěvákovou ženou.

Za mě vkusně zpracované dílo s hloubkou - potkávání různých lidí (spolucestujících) ve vašem životě. Zatímco váš život (vlak) jede kupředu...



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY