spooky - musicserver.cz">

Singl "Black Moonlight" od Duran Duran je chytlavý a spooky

27.09.2023 08:16 - Kateřina Spacek | foto: BMG Rights Management

Vydání šestnácté řadovky "Danse Macabre" se pomalu, ale jistě blíží. A další ze skladeb, které na ní budou, je "Black Moonlight". Na ní se Duran Duran znovu spojili s dlouholetým přítelem a spolupracovníkem Nilem Rodgersem a výsledkem je nadčasová ukázka tanečně-rockového půvabu.

Píseň je poháněna chytlavou basovou linkou a nakažlivou kytarovou atmosférou. Synťáky Nicka Rhodese znějí jako vystřižené přímo z béčkových hororů šedesátých let, na kytaru zde navíc hraje i bývalý člen kapely Andy Taylor. Ten v současnosti podstupuje novou léčbu rakoviny prostaty.

Album "Danse Macabre", jehož katalyzátorem bylo jedno speciální živé vystoupení, které Duran Duran natočili 31. října loňského roku v Las Vegas, je jakýmsi soundtrackem k ultimátní halloweenské party. Ve třinácti skladbách skupina vynáší z temnoty jasné melodie a spojuje nové písně, tematické covery a nově předělané verze svých vlastních "strašidelných" klasik.

Kolekce vyjde 27. října u Tape Modern pro BMG s obalem, na němž budou obrázky převzaté ze sbírky dobových seancí, které Nick Rhodes získal v aukci. Album bude k dispozici na černém 2LP a CD a v limitované edici na Translucent Galaxy 2LP.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY