Sebastian znovu přitvrdili. V drásavé novince "Nevinná" jim sekunduje Poetika

11.09.2023 10:48 - Josef Martínek | foto: Kuppy Photography

Skupina Sebastian, jejíž tváří je liberecký zpěvák Sebastian Navrátil, slibuje brzké uvedení své nové desky. Pokřtít ji chce 2. listopadu v pražské Roxy. Pozvánka v podobě aktuálního singlu "Nevinná" fanoušky určitě potěší.

Dříve ryze popová formace v posledních letech svým zvukem občas překvapí. Za zlomovou lze v tomto ohledu považovat v lednu vydanou, rockově laděnou spolupráci s Marpem "Nezapomínám". Také podobně emotivní novinka "Nevinná" disponuje hostem, přičemž frontman Poetiky Ondřej Brejška se dokonce podílel na hudbě i textu. A funguje to skvěle - Brejškův spíše chladný hlasový projev tvoří protiklad k Sebastianově syrovému, až trýznivému zpěvu.

"Píseň vznikla na přelomu roku a tenkrát ještě neměla takový význam jako dnes. Skoro 10 let jsem psal o lásce, o té mojí - někdy to bylo nádherný a jindy jsem myslel, že už ani nedokážu vstát z postele. Společně jsme toho prožili mnoho, nikdy nezapomenu, ničeho nelituju, nic nezazlívám a s čistým srdcem odcházím dál svojí cestou. Všechny boje se ale vyhrát nedají a věřte mi, že já se jen tak nevzdávám. Pravda ale vždycky vyjde na povrch a je jen na nás, jak s ní naložíme. Poslední píseň pro moji starou lásku," shrnul Navrátil na sociálních sítích.

A videoklip? Temné odstíny, běsnění ve studiu a krev. Poměrně jednoduchý a nepříliš originální koncept, ale velmi zdařile zpracovaný a věrohodně působící. Konečně se zdá, že Sebastian mohou oslovit také zcela nové publikum.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY