The Rolling Stones představili "Angry", první singl z alba "Hackney Diamonds". To vyjde 20. října

06.09.2023 17:26 - Jiří V. Matýsek | foto: Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz

Minulý týden nastartované odpočítávání nakonec skutečně vedlo k představení nového singlu od The Rolling Stones. Jmenuje se "Angry" a předchází vydání další řadovky "Hackney Diamonds". Té se posluchači dočkají 20. října a už nyní si ji v několika formátech můžete předobjednat v našem shopu. Mick Jagger, Keith Richards a Ronnie Wood potvrdili detaily na speciálním uvedení ve středu 6. září v divadle ve čtvrti Hackey v Jižním Londýně. Celou akci moderoval Jimmy Fallon.

"Nechci být namyšlený, ale tohle album bychom nevydali, kdyby se nám opravdu nelíbilo," řekl Mick Jagger zúčastněným i tisícům diváků živého přenosu. "Řekli jsme si, že musíme udělat desku, kterou budeme mít sami opravdu rádi. Jsme s ní dost spokojení, nejsme kvůli ní velkohubí, ale doufáme, že se vám všem bude líbit."

Následovník nahrávky "A Bigger Bang" z roku 2005, což byla poslední studiovka Stounů s originálním materiálem, a kolekce bluesových coverů "Blue and Lonesome" z roku 2016 obsáhne celkem 12 nových skladeb, natočeno jich nicméně bylo třiadvacet. O produkci díla, které podle muzikantů vzniklo velmi rychle, se postarali Don Was a Andrew Watt, jenž pomohl na svět skvěle přijatým albům Ozzyho Osbourna "Patient Number 9" nebo "Every Loser" Iggyho Popa.

Ve dvou písních ještě znějí bicí Charlieho Wattse, zesnulého v roce 2001. Členové formace rovněž uvedli, že v songu "Sweet Sounds of Heaven" s nimi zpívá Lady Gaga a že dalším hostem bude i jejich bývalý basák Bill Wyman. A jednu ze skladeb, konkrétně "Tell Me Straight", zpívá Keith Richards.

K čerstvému kousku "Angry", který má velmi jasně rozeznatelný sound skupiny, přesto zní moderně a aktuálně, vznikl také videoklip. Hraje v něm Sydney Sweeney, která zazářila v seriálech HBO "Euphoria" a "Bílý lotus". Ta se v kabrioletu projíždí ulicemi Los Angeles a míjí billboardy a reklamy, které zobrazují jednotlivé etapy v kariéře slavných rockových dinosaurů, samozřejmě pečlivě synchronizované s melodií. A jedno je jisté: kapele, v níž je věkový průměr téměř osmdesát let, to hraje stále zatraceně skvěle!

Tracklist desky "Hackney Diamonds" bude následující: Angry, Get Close, Depending on You, Bite My Head Off, Whole Wide World, Dreamy Skies, Mess It Up, Live by the Sword, Driving Me Too Hard, Tell Me Straight, Sweet Sounds of Heaven, Rolling Stone Blues.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY