Blur překvapili fanoušky bonusovou skladbou "Sticks and Stones". Hlavní part si v ní střihl Graham Coxon

23.08.2023 12:07 - Kateřina Spacek | foto: Shamil Tanna

Britští rockeři Blur oficiálně vydali "Sticks and Stones", bonusovou píseň, která se objevila pouze na japonském vydání jejich poslední studiovky "The Ballad of Darren".

Tenhle song je o něco svižnější a optimističtější než většina zmiňovaného alba. To se však týká pouze hudby, text se naopak nese v duchu úzkostné letargie. Mimochodem hlavní slovo zde má kytarista Graham Coxon. Jeho hlas jste mohli slyšet také ve skladbě "Red Necks", jež vyšla na b-side singlu "End of a Century" z roku 1994. A hlavní role se ujal i v písničkách "You're So Great", "Coffee & TV", "Tender" nebo "Lonesome Street".

"Čím jsme starší a šílenější, tím je důležitější, aby to, co hrajeme, bylo nabité těmi správnými emocemi a záměrem," nechal se slyšet Coxon ještě před vydáním desky.

"Sticks and Stones" byla z finálního tracklistu vyřazena, stejně jako další bonusové kousky "The Rabbi" a "The Swan". Bez těchto přídavků se výsledné dílo stalo nejkratším albem Blur v historii, neboť trvá pouhých 36 minut. Otázkou ale zůstává proč. Čerstvě zveřejněný song je totiž opravdu vynikající a na deváté řadovce lídrů britpopu by se rozhodně neztratil.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY