Post Malone se ve videoklipu "Mourning" snaží pohnout obrovskou kostkou ledu

02.08.2023 16:21 - Kateřina Spacek | foto: David Conger

Post Malone má čerstvě venku páté studiové album "Austin". A ještě než jej vydal, ze zveřejněných songů bylo zřejmé, že půjde o jeho nejosobnější dílo. Už v singlu "Chemical" se totiž věnoval tématu duševního zdraví a závislostí.

Na desce je i skladba "Mourning". V ní Posty popisuje proces vystřízlivění a vyrovnávání se s tím, že je nucen čelit emocím, které se léta snažil otupit. Text, ve kterém se zpívá: "Don’t want to sober up / The sun is killin’ my buzz, that’s why they call it ‘mourning’ / Thought I was strong enough / Threw my bottle at the sky, said, ‘God, that’s a warning’," mluví sám za sebe.

Píseň sice vyšla už v květnu, ale muzikant se k ní nyní rozhodl přidat i videoklip. Na začátku přichází kamsi na zdánlivě opuštěnou farmu, kde ho jako první zaujme obrovská kostka ledu. Chvíli nato ho vítá stařena s prosbou, zda by jí pomohl s kostkou pohnout. To celé se zdá zprvu jako nemožný úkol, ovšem Post Malone nakonec najde způsob, jak se s kostkou vypořádat. Snímek slouží jako krásná metafora toho, jak funguje proces střízlivění a zbavování se všech závislostí.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY