Prohrabování se nestylovými odpadky

03.08.2003 11:50 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Prosím děti pod patnáct let, aby tuto recenzi kompilace "Best Of 1993-2003" projektu Style nečetly. Mládežníci do osmnácti pak jen pod dohledem rodičů. Ostatní do ní možná nahlédněte koutkem oka, ale rozhodně si tu desku nekupujte ani nepůjčujte. Ne, ne, ne! Horší výběrovku totiž v hudebních prodejnách asi nenajdete.
1/10

Style - Best Of 1993-2003

Skladby: Nejsem žádnej anděl (new version), Krásný léto příjde (new version), Baby Baby (new version), Nesmíš tančit sám (new version), Malibu Club (version 2002), Každou chvíli (new version), Mandy (version 2002), Malibu Club, Nesmíš tančit sám, Baby Baby, Nejsem žádnej anděl, Krásný léto příjde, Vrať se lásko k nám, Rande s láskou, Léto, Tak srdce mi dej, Kde lásky jsou, Neříkej, Lucie, Jeskyňka, Style Megamix 2003
Celkový čas: 78:32
Vydavatel: Popron Traxx
Tahle deska je omyl nebo důkaz, že vydat své best of může opravdu každý. I Zdeněk "Style" Hrubý. Jeho hudba symbolizuje tu nejtuckovatější formu diskotékových melodií, které byste raději ze své hlavy vymazali (pokud se k vám ovšem vůbec kdy dostaly...). Ačkoli tato recenze bude jen a jen kritická, lhal bych sám sobě, kdybych nepřiznal, že se mi ve své době velmi líbila písnička "Nejsem žádnej anděl" (hlavně díky docela povedenému klipu) a také letní pohodovka "Krásný léto přijde". Ovšem jako celek je tato jednadvacetipoložková kolekce s nabubřelým titulem "Best" až moc než jen silné kafe.

Na úvod najdete sedm nových verzí těch "největších hitů", které se od originálů liší snad jen místy neintonujícím zpěvem Hrubého, jinak snad nějaký moderní zvuk VŮBEC nečekejte. Zbytečnost. Obrovská. Pak už následují původní nahrávky, které ukazují, jak nudná, zbytečná a bez nápadu byla hudba projektu už v době svého vzniku. Pozornost popových posluchačů si zaslouží snad jen ony dvě výše zmíněné skladby, pokud je ovšem neodradí s odstupem času úděsný chemický zvuk. A to samozřejmě nemá cenu ani zmiňovat, že originalita je na ploše celých téměř osmdesáti minut (ach bože!) spíše v záporných číslech než na nule.

Původně jsem této výběrovce chtěl dát alespoň dva body, ale nakonec jsem se rozhodl pro nejnižší možné hodnocení za to, že mě Style donutil podruhé v mém životě použít v recenzi slovo "zkurvit". O coververzích s českými texty jinak skvělých písniček "I Promised Myself" Nicka Kamena a "It Must Have Been Love" Roxette se totiž nic jiného, než že je Hrubý zkurvil, napsat nedá. Jo, internetoví novináři jsou někdy sprosté svině, ale za to, co Style s těmito dvěma krásnými písničkami provedl, by se možná mělo i posílat do vězení.

Sorry HaHa, že jsem vaše desky tak zpražil, na Style nemáte. A to je co říct.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY