Chystá se albová pocta skupině Rammstein. Její skladby předělali Front Line Assembly, Laibach nebo The 69 Eyes

08.07.2023 15:39 - Jiří V. Matýsek | foto: Tom Jajo Rozkovec / musicserver.cz

Rammstein jsou zhruba v polovině svého evropského stadionového turné a přední stránky zpravodajských webů plní kauza jejich frontmana Tilla Lindemanna, týkající se sexuálního násilí na fanynkách. A ačkoliv se někteří obracejí ke kapele zády - včetně jejího vydavatele -, jiní naopak skládají poctu její tvorbě a vlivu, který měla a má.

Na 25. srpna se totiž pod nenápaditým názvem "A Tribute To Rammstein" (a obalem, který v sobě má vzdálenou ozvěnu maskota Iron Maiden Eddieho) chystá vydání kolekce coververzí, o které se postaraly skupiny z industriálního, elektronického a gotického ranku.

V playlistu se potkávají mladá jména spolu s nezpochybnitelnými legendami. Jsou tu například Front Line Assembly, kteří předělali hymnickou "Deutschland" (jako první ukázku si ji můžete poslechnout níže), nebo Laibach, kteří si po svém podali song "Amerika". O "Du Hast" se postarali Paul Ferguson z Killing Joke společně s Burtonem C. Bellem, bývalým zpěvákem Fear Factory, a třeba The 69 Eyes upravili "Feuer Frei!".

Album je možné si už nyní předobjednat přímo na stránkách labelu Cleopatra Records. Tracklist bude následující: Du Hast (Burton C Bell, Paul Ferguson & MGT), Deutschland (Front Line Assembly), Sonne (Skold), Engel (Priest), Amerika (Laibach), Feuer Frei! (The 69 Eyes), Ausländer (Jah Wobble & Jon Klein), Radio (Julien-K), Ich Will (Stoneman), Keine Lust (Lacrimas Profundere), Links 2 3 4 (Manntra), Bonus Tracks: Mein Teil (Original God), Du Hast (Leæther Strip).



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY