Fast Food Orchestra se prezentují jako šéfkuchaři hudby - nabízejí "Bistro snů"

04.07.2023 09:51 - Hana Bukáčková | foto: Michal Havlíček

Fast Food Orchestra prošli opět pár personálními obměnami, a tak je v kapele nový bubeník a klávesák. V tomto složení představují "Bistro snů", druhý singl z připravované desky, která by měla vyjít v příštím roce. V čerstvé písni se převtělili do rolí kuchařů hitů.

Text skladby napsal jako vždy zpěvák Fido. "Jsme kuchaři, kteří ve svém foodtrucku rozvážejí hudbu po klubech a festivalech. Každý z nás je jednou ingrediencí, bez které by výsledný pokrm nebyl tím, čím je," říká a dává tím najevo, že v téhle partičce jsou všichni členové stejně důležití.

Letní atmosféru přináší také videoklip pořízený Michalem Havlíčkem. Skupina se rozhodla ho natočit ve slunné Francii v malebném přímořském městečku, jehož jméno vám bude v souvislosti s její historií velmi povědomé. "Natočení videoklipu v jihofrancouzském městě Montpellier je symbolickým návratem ke kořenům a zároveň i k jednomu z nejstarších hitů kapely navázaného právě na toto město," popisuje baskytarista Matěj pomyslný "začarovaný kruh s propletencem".

Z klipu i ze songu prýští pozitivní energie. Hravé verše přirovnávají muzikantství ke kuchařskému řemeslu. Písnička se vaří z nejlepších ingrediencí a s láskou. Navíc samotné jméno bandu souvisí s bistrem, takže se to vše snoubí dohromady. Baví mě sladěnost outfitů: muzikanti na sobě mají kuchařské rondony a rozdávají mňamky - dárky lidem, které na své cestě (životem) potkají. To celé má v závěru vtipnou pointu s překvapením.

Jestli to bude (letní) hit, to se teprve ukáže. Co už víme teď, že nám vykouzlí úsměv na tváři, naláká nás vyjet za poznáním a rozdávat kolem sebe radost a lásku.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY