Folkové prázdniny startují už v sobotu. Do Náměště přijedou umělci z Jamajky, Íránu, Irska i Ukrajiny

18.07.2023 09:18 - David Věžník | foto: Rostislav Pospíšil

Už v sobotu 22. července se uskuteční úvodní koncert 37. ročníku festivalu Folkové prázdniny. Během osmi dní se pak na pódiu, umístěném tradičně v parku Zámku Náměšť nad Oslavou, vystřídá na pětadvacet zpěváků, zpěvaček a skupin z nejrůznějších končin světa.

Na Vysočinu míří například jamajský bluesman Brushy One String, íránsko-turecká formace Woven Sounds, irský bard Liam Ó Maonlaí nebo ukrajinská kapela Kurbasy. Ty pak doplní tuzemské jistoty jako Robert Křesťan & Druhá tráva, Jiří Pavlica a Hradišťan nebo Karel Plíhal.

Pauzy mezi hlavními sety vyplní scéna, nazvaná letos Šapitó. Na té se představí mimo jiné MDŽ, Jan Fic, Ivo Cicvárek a jeho projekt Živo nebo Folk Team. Pro ty, co rádi ponocují, jsou připravené noční koncerty. Intimní vystoupení na dobrou noc odehrají třeba Kacper Malisz nebo Ryan Young.

Chybět nebude ani Open scéna, jubilejní 20. Kolokvium nebo Hnízdo múz s dílnami a workshopy, na nichž budou v rolích lektorů a lektorek často působit právě headlineři přehlídky. Detailní program a všechny potřebné informace najdete na webu Folkovek.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY