Public Image Ltd. v klipu k singlu "Car Chase" nabízejí přehlídku záběrů nočního města

23.06.2023 12:19 - Kateřina Spacek | foto: Honza Průša, musicserver.cz

Je tu teprve polovina roku a Public Image Ltd. se museli vypořádat s jednou smutnou událostí. Frontmanovi Johnu Lydonovi totiž počátkem dubna zesnula jeho milovaná manželka Nora. Kapela na ni pak zavzpomínala v singlu "Hawai".

Píseň pochází z nadcházející jedenácté desky "End Of World", která vyjde 11. srpna. Nyní PiL představili další ochutnávku "Car Chase". Ta je mixem rocku, folku a dubu.

Lydon v textu slibuje děsivé pocity. Vysvětluje, že verše jsou o někom, kdo každou noc chytře utíká z psychiatrické léčebny pro cigarety a víno, aniž by o tom věděl kdokoliv z personálu.

K novince skupina představila i videoklip. Je plný krátkých vizuálních momentů, záběrů na noční město a na Johnnyho zpívajícího ve studiu. Vše překrývá text psaný zpěvákovým rukopisem. Na celý počin se můžete podívat pod článkem.

Public Image Ltd., kteří naposledy vydali plnohodnotné dílo před osmi lety, se chystají rovněž na návrat na pódia. V září vyrazí na 38denní turné po Velké Británii a Evropě. V Česku se ukážou 16. října v pražském Lucerna Music Baru.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY