Metronome Prague 2023 zahájili David Koller a Queens Orchestra

22.06.2023 08:38 - Honza Průša | foto: Honza Průša

Spolu s létem začal v metropoli hudební festival Metronome Prague. Posluchačům se na zahajovacím koncertu představilo ukrajinské sedmnáctičlenné dívčí hudební těleso a tuzemská stálice a jistota David Koller. A i když nebylo úplně natřískáno a zvuk nebyl ideální, jako úvodní večer vystoupení obstálo.

Metronome Prague, úvodní koncert

místo: Ploom Moon Club, Praha
datum: 21. června 2023
vystoupili: Queens Orchestra, David Koller

Zatímco si valná část Pražanů užívala popovou nálož v Letňanech, na Výstavišti pozvolna začal festival Metronome Prague. Organizátoři si pro úvodní vystoupení vybrali ukrajinský orchestr Queens Orchestra, který hraje v instrumentální podobě mix různých známých melodií od klasiky přes jazz a rock až po ukrajinskou lidovku. Slyšet jsme mohli třeba písně "Sweet Dreams" nebo "What A Wonderfull World". Lidí na úvod akce moc nedošlo, ale postupně se sál Ploom Moon Clubu, kde se koncert konal, naplňoval.

Problémem byl bohužel zvuk jak ve skladišti s nábytkem, což zvlášť koncerty klasických nástrojů zabíjí. Takže jsem si chvíli připadal jak u kolotočářů a trochu jsem se divil, proč je můj dojem z dam na pódiu tak rozporuplný. Občas hala ty skladby převedla v duté odrhovačky, nejlíp naopak vyzněly ukrajinské lidovky.

David Koller je jistota. Má nekonečné množství skvělého repertoáru a s lidma si může dělat, co chce. Na koncertě tudíž míchal písničky z celé své dlouhé kariéry, i když nejvíc akcentoval aktuální desku. Když ale chtěl, rozezpíval celou halu, třeba při "Chci zas v tobě spát" (viz níže) z jeho první sólovky. A protože má v současnosti za sebou v podstatě hardrockovou kapelu, která do toho umí pořádně hrábnout, během jeho vystoupení se akustika prostoru dala přeprat energií a koncert vyzněl moc dobře.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY