Far Caspian se v černobílém klipu "Pet Architect" inspirovali frontmanovou chorobou a japonskou architekturou

22.06.2023 19:56 - Kateřina Spacek | foto: Harry Robinson

Far Caspian je projekt multiinstrumentalisty Joela Johnstona, který se narodil v Irsku a žije ve Velké Británii. Pod tímto pseudonymem tvoří hudbu od roku 2018. Za sebou má debutové album "Ways To Get Out" z roku 2021 a několika dalších singlů a ípíček.

On a jeho kapela v současné době připravují svou druhou desku "The Last Remaining Light". Tu napsal, nahrál, produkoval a smíchal výhradně Joel a výsledek vyjde 14. července u Tiny Library Records.

Z kolekce Far Caspian již představili skladby "Arbitrary Task" a "Own", nyní přicházejí s další písní, a to "Pet Architect". K lehké indie kytarové brnkačce vyšel i videoklip. Černobílý snímek je inspirován japonskou architekturou.

"Skladbu 'Pet Architect' jsem napsal po záchvatu Crohnovy choroby, který jsem měl na turné a kvůli kterému jsem se cítil odcizený od zbytku sestavy," rozpovídal se Joel o tom, co stojí za vznikem songu, a dodává: "Snažím se ze všech sil nelitovat se a nezabývat se svou situací, ale určité chvíle mě dohnaly k frustraci. V tu chvíli jsem se chtěl jen cítit 'normálně', místo abych ležel v bolestech na zemi v letištní výdejně zavazadel. Kdykoli jsem se vrátil domů, v hlavě se mi honilo přání, abych byla zase takový, jaký jsem byl před diagnózou."

K videu pak doplňuje: "Četl jsem o japonské architektuře a o tom, jak na ulici vyplňují malá místa mezi budovami zhuštěnými stavbami, a měl jsem pocit, že to funguje jako metafora toho, jak jsem se cítil zatlačený do nemoci, která tam dříve nebyla."

Far Caspian budou začátkem podzimu na cestách po Velké Británii a EU, poté se vydají na turné po USA. Konkrétní termíny ale zatím nezveřejnili.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY