Romy představí v září svůj debut "Mid Air"

19.06.2023 08:19 - Dan Hájek | foto: Vic Lentaigne

Ani po šesti letech od vydání třetí řadovky "I See You" není jasno, kdy se od trojice The xx dočkáme nějakého pokračování. Na podzim se však konečně rozluští tajemství posledního debutu, na který se čekalo nejdéle. Po prázdninách totiž vyjde sólovka zpěvačky Romy. Ponese název "Mid Air" a nově na ni láká hned otvírák "Loveher", který převzal štafetu po letní parádě "Enjoy Your Life".

Romy Madley Croft na albu primárně spolupracovala s dvojicí Fred again.. a Stuart Price, avšak do finální formy nemálo promlouval i její parťák Jamie xx. Nosnými tématy "Mid Air" jsou láska, smutek, vztahy, identita, sexualita a výsledek je jakýmsi milostným dopisem queer klubům, kde hlavní aktérka potkala mnoho svých blízkých přátel. Svým způsobem je to retrospektiva jejího vlastního coming-outu, která kromě radosti místy sklouzává jak ke smutku, tak k euforii.

Song "Loveher" se rodil v úzké spolupráci mezi autorkou a zmíněným Fred again.., ze které vzešlo už několik tracků pro jiné umělce. Píseň "Loveher" vznikla skoro náhodou, dvojice ji nepsala pro nikoho konkrétního. Nakonec si ji Romy uzmula čistě pro sebe a přímočará, tanečně popová záležitost o intimitě zamilovanosti do ženy se stala základem pro celou desku.

Debut "Mid Air" do obchodů doputuje v pátek 8. září a Romy na něm představí těchto jedenáct skladeb: Loveher, Weightless, The Sea, One Last Try, DMC, Strong (Fred again.. & Romy), Twice, Did I, Mid Air (feat. Beverly Glenn-Copeland), Enjoy Your Life, She's On My Mind. Paradoxně se do tracklistu nedostal její hned první sólo singl "Lifetime".

Nahrávka vyjde fyzicky na cédéčkách a vinylech, kromě klasické černé barvy můžete vyhlížet limitovanou edici růžového zabarvení. Striktně limitovaný neonově žlutý vinyl je již vyprodán.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY