UDG fanouškům radí vypadnout "Někam ven". Pomáhá jim herec Kryštof Bartoš

17.06.2023 08:55 - Hana Bukáčková | foto: Radim Věžník

Skupina UDG vydává singl "Někam ven" a vlastně jím uvádí vloni vydanou šestou řadovku "Přístav". Song v refrénu nese poselství: "Vypadnout někam ven, za zády nechat všechno bejt, nikdy se nevrátit, celej svět nechat vypnutej."

"První píseň z desky 'Přístav', skladba 'Někam ven', bude zároveň posledním videoklipem, který k této desce chystáme. 'Někam ven' skvěle funguje na koncertech, tak jsme ji ještě chtěli ozdobit klipem. Zaslouží si to. Tím ale pomyslně uzavřeme toto album a je zase na čase začít pracovat na nové tvorbě," říká zpěvák Petr Vrzák.

Údégéčka rádi ve svých vizuálech sázejí na mladá herecká esa, například v "Atomech" hrál Patrik Děrgel, v "Ještě jednou" Marek Lambora. Nyní vsadili na hrdinu úspěšného seriálového hitu "Devadesátky" Kryštofa Bartoše. Ten měl mimochodem sám kdysi jako mladý amatérskou kapelu.

Skladba vychází z dnešní uspěchané doby, kdy se stále za něčím honíme. Čas je neúprosný, ale občas je dobrý přehodit výhybku a zpomalit rozjetý vlak. "Někam ven" je zkrátka taková rada, jak utéct ze stereotypu, zvolnit, mít čas pro sebe, utéct od lidí, do přírody.

Klip se nese - stejně jako svižná písnička - v pohodovém duchu. Ač je vidět, že se natáčel ve studiových interiérech, do kterých se dosadilo pozadí, vůbec to ničemu nevadí. A nebe v zádech členů formace dodává výsledku nadhled, jistou porci svobody a snů.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY