Temný večer s Fatamorganou a SDH zažijí návštěvníci Kabinetu MÚZ

12.06.2023 17:58 - Tisková zpráva | foto: Fata Morgana

Pro další edici temného večera Velvet Suicide připravil Kabinet MÚZ skvělý balíček dark synth-pop/EBM. Z Barcelony dorazí Fatamorgana a SDH, kteří u nás posledně hráli s Fotocrime a teď se vrací s novým připravovaným albem. Naopak Fatamorgana se chystá na poslední koncerty s aktuální deskou, než se zavře do studia. Za domácí scénu se můžeme těšit na Body Of Pain. Koncert proběhne už 13. června a veškeré informace včetně vstupenek lze najít na webu akce.

Barcelonské duo Fatamorgana, ve kterém se sešli zpěvačka Patrycja z postpunkových Belgrado/Sect s Louisem z kapely Lux. Kytary vystřídali za mašinky, klávesy a synťáky. Temná atmosféra zůstala zachována, jen tentokrát naše tělo začne ovládat 80's nová vlna, synth taneční beaty a dívčí naechovaný vokál. Berme ho jako průvodce světem, ve kterém hlavním motivem je láska, fantazie, tajemství a cestování v čase. Album s názvem "Terra Alta" vyšlo v kooperaci vyhlášených londýnských vydavatelství Rough Trade a La Vida Es Un Mus.

SDH je projekt dvou klíčových postav barcelonské synth-wave/industrial scény. Andrea P. Latorre a Sergi Algiz stojí za vydavatelstvím Cønjuntø Vacíø a post-punkovou kapelou Wind Atlas. SDH je ale změna, metamorfóza a popové nadechnutí. Jejich synth-popové skladby jsou tajemné, přímočaré, sugestivní a značně smyslné. Cítit jsou techno parfémem i strojově opotřebovaným EBM.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY