"Once Upon A Pale Horse" oživuje vizuál posledního alba metalistů Behemoth

12.06.2023 09:24 - Jiří V. Matýsek | foto: Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz

Už je to téměř devět měsíců, co polští satanáši Behemoth vydali svou dvanáctou řadovku "Opvs Contra Natvram". Pořád se k ní vracejí, a ne pouze koncertně, což je logické, očekávatelné a vlastně povinné. Do světa totiž vyslali už šestý videoklip, tentokrát k písni "Once Upon A Pale Horse". A jak je v poslední době u této formace dobrým zvykem, jedná se o velkolepou podívanou, která opět hledá originální přístupy.

Oproti filmově pojatým snímkům, například k "The Deathless Sun" nebo "Versvs Christvs", máme tentokrát tu čest s videem, které kombinuje záběry na kapelu s digitální animací. O klip se postarala polská skupina obrazových tvůrců Grupa 13 a využívá nosných prvků z vizuálu desky. Postupně se tak před divákem zhmotňuje kříž stvořený ze čtyř dalších křížů, Ježíš Kristus, z něhož je na kříži jen torzo nebo lebka místo tváře, a vším se proplétají černí hadi. Dojde pochopitelně i na titulního koně nebo přetvořenou podobu Panny Marie.

Vše pracuje s výraznou barokní stylizací a zasazuje všeobecně známé symboly a povědomá vyobrazení do obráceného provokativního světa, který je pro partu vedenou Adamem "Nergalem" Darskim, značně typický. Symbolické scény se prolínají jak s detaily na zpěváka, tak se záběry na samotné Behemoth.

Ti jsou mimochodem momentálně na turné a před pár dny v roli headlinerů uzavírali i plzeňský Metalfest.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY