Mikey Way z My Chemical Romance představil limitovanou edici basové kytary Fender Jazz Bass

11.06.2023 11:41 - Kateřina Spacek | foto: Amanda M Hatfield

Baskytarista skupiny My Chemical Romance Mikey Way se pochlubil výsledky své spolupráce s firmou Fender na novém signaturovém jazzovém nástroji. Jde o napodobeninu basové kytary, na kterou hrál během reunionového turné domovské kapely.

Díky olšovému tělu s povrchovou úpravou v oslnivém stříbrném lesku a elegantnímu javorovému krku s černým lemováním, blokovými intarziemi a leskle černě lakovanou hlavou po tomto kousku zatouží nejedno hráčské srdce. Mikey Way Jazz Bass se může pochlubit nejen okázalým vzhledem, ale také konstrukcí zaručující maximální údernost a všestrannost.

Výkonná dvojice snímačů single-coil Jazz Bass ve vintage stylu 70. let přináší klasický zvuk, který definoval velkolepou éru rocku. Javorový krk ve tvaru "C" ze 70. let je pohodlný a snadno ovladatelný pro rychlé riffy a vysokooktanové koncerty. K dalším prvkům patří ladicí mechaniky ve stylu 70. let s vyraženým nápisem "Fender", matice truss rod ve stylu "Bullet" a Mikeyho podpis na zadní straně hlavice.

Cena této limitované edice baskytary je 1 499,99 dolarů, což v přepočtu dělá zhruba 33 000 korun. Další podrobnosti o tomto instrumentu najdete na oficiálních stránkách Fender.com.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY