Igor Orozovič zve duetem s Anetou Langerovou "Je to tak dávno" na letní koncert na Vyšehradě

06.06.2023 08:14 - Milan Menčík | foto: Martin Kubica

Igor Orozovič se stále častěji prosazuje nejen na televizních obrazovkách a divadelních prknech, ale i jako zpěvák a autor. Nyní se prezentuje velmi niternou skladbou s Anetou Langerovou "Je to tak dávno".

Žánrově se obě osobnosti proťaly v šansonu s příměsí popové chytlavosti a za pomoci producenta Igora Ochepovského, který měl na starosti výsledný zvuk nahrávky, režisérky klipu Veroniky Jelšíkové a jeho producenta Viléma Postráneckého vzniklo dílo, které není spotřebním zbožím, ale má svou nezpochybnitelnou hodnotu. Orozovič jím navíc připomíná koncert se svojí kapelou, který se uskuteční 29. července na letní scéně Studia DVA Vyšehrad.

Aneta Langerová a Igor Orozovič - Je to tak dávno
© Supraphon
"Igor mě oslovil, jestli bych s ním nazpívala duet, poslal mi píseň a mně se ten nápad líbil. Nahrávání byla zábava, byl to dialog stejně tak, jako je tomu v písni. Líbí se mi Igorovo přemýšlení nad hudbou jako nad živou bytostí," prozradila ke vzniku songu Langerová a Orozovič doplnil: "Měl jsem pro tenhle duet jasnou představu velmi křehkého jemného zpěvu a byl jsem zvědavý, jak k tomu Aneta přistoupí. Při nahrávání jsme společně hledali nejupřímnější výraz. Byla to skutečná tvorba. I když je to zdánlivě pár slov, tak právě proto musí být správně usazena."

Při psaní článků o muzice se člověk setká se spoustou hudebních klipů, většina jich ovšem je jako rohlíky na krámě - jeden jako druhý a málokdy vás něčím překvapí. Tohle video je však jedním z těch, ze kterých je cítit popuštěná uzda fantazii, tvořivosti, nápadům. Je prostě úplně jiné, hravé, nenudí. Nejenže je v něm skryta spousta různých poselství, která si každý může vyložit po svém (a tvůrci ho při tom schválně nechají), ale to množství nápadů a triků vás bude nutit se k tomuto snímku vracet opakovaně.

Lze očekávat, že i zmíněné letní vystoupení bude výjimečné. "Koncert na Vyšehradě proběhne v plné palbě všech našich nástrojů a k tomu budou do rytmu cvrkat cvrčci. A až budu zpívat 'Hvězdy', tak třeba i nějakou přes světelný smog zahlédneme! Bude to krása," míní s úsměvem Orozovič.

Singl si zájemci mohou poslechnout či zakoupit na těchto platformách.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY