John Wolfhooker v "Paper Hearts" zpívají o důvěře a zamilovanosti. V klipu vsadili na retro

30.05.2023 14:51 - Hana Bukáčková | foto: Rusty Shepherd

John Wolfhooker vydali zkraje května novou desku "The New Past", ze které je i popověji laděná píseň "Paper Hearts". Pod skladbou plnou nostalgie je podepsaná celá talentovaná čtveřice, produkce se ujal kytarista Rony Janeček. Aktuálně prezentované doprovodné video měl na starosti jeho brácha - bubeník Adrian.

"Song je o tom, když se ti v životě objeví osoba, se kterou se cítíš tak komfortně, že jí můžeš na sebe přiznat tu největší špínu, a víš, že to bude v pohodě a že to samé může očekávat ona od tebe. Je to o důvěře a zamilovanosti. Květinkový klip od Fero production zde atmosféru jen podtrhává. Vizuálně jsme si v klipu chtěli trochu připomenout hudební atmosféru na přelomu 60. a 70. let a staré kapely, ke kterým se moc rádi vracíme," říká frontman Martin Čupka.

I tvrdým hochům/Holoubkům tento hippie styling sluší. Baví mě práce s obrazem - retro šum, tažení a různé lomy obrazu, vylétávající motýli. Super je i práce se šátkem na stojanu, kterým si zpěvák přitahuje mikrofon. Odlehčeně působí momenty, kdy Maťo ukusuje květinu. Ke skladbě jako takové není třeba se vyjadřovat, skupina si standardně drží vysoko položenou laťku. Nelze ji nemilovat.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY