Baskytarista Walter Gerverse je zpět ve Foals

08.05.2023 19:59 - Kateřina Spacek | foto: klapper.cz / musicserver.cz

Baskytarista Walter Gervers je jedním ze zakládajících členů indierockové sestavy Foals, která svou debutovou desku vydala už v roce 2005. V roce 2017 se rozhodl z kapely odejít, ale odchod oficiálně oznámil až v lednu následujícího roku.

Vše proběhlo v poklidné atmosféře. "Náš milovaný Walter Gervers, který byl s námi od samého začátku, odchází, aby se věnoval novému životu. Rozloučení bylo velmi smutné, ale zůstáváme pevnými přáteli, vždycky bude naším bratrem, máme ho rádi a přejeme mu, aby se mu dařilo v jeho budoucích aktivitách," stálo tehdy v instagramovém oznámení.

Obě části desky "Everything Not Saved Will Be Lost" z roku 2019 i loňské "Life Is Yours" se tak obešly už bez Gerverse. Ten se ale po šesti letech rozhodl ke skupině vrátit. A frontman Yannis Philippakis si toto nadšení nemohl nechat pro sebe. Na osobním instagramovém účtu sdílel momentku, na které je právě Gervers a spolu s ním kytarista Jimmy Smith a Jack Bevan u piva.

"Hádejte, kdo je po šesti letech v alpské divočině zpátky v kapele?!!! Walter! A lepší než kdy dřív. Znovu se připojuje na všechny nadcházející koncerty. Připravte se, kluci jsou opět ve hře," stojí nadšeně v popisku.

Znovunalezený baskytarista si tak ve čtvrtek 4. května odbyl svůj comebackový koncert v southamptonském klubu Engine Rooms. Po sérii klubových vystoupení v tomto městě, před sebou Foals mají poměrně nabitý letní program: řadu evropských štací, předskakování Paramore v USA a hned několik srpnových festivalů, včetně hlavních slotů na Readingu a Leedsu. U nás se ukážou 28. června v pražských Žlutých lázních.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY