The Hives se po více než deseti letech vrátili. V klipu k syrové pecce "Bogus Operandi" nás vezmou na halucinogenní jízdu

03.05.2023 18:20 - Ondřej Hricko | foto: Marie Trávníčková

Švédští rockeři The Hives vydali své poslední album "Lex Hives" v roce 2012. Fanoušci tak na nový materiál čekali více než dekádu. Aktuální comebackový singl "Bogus Operandi" ale tuto tvůrčí pauzu rázně utnul - kapela prostřednictvím něj oznámila vydání další desky. Bude se jmenovat "The Death of Randy Fitzsimmons" a k uším posluchačů a posluchaček se dostane 11. srpna.

Název kolekce odkazuje na "nepolapitelného zakladatele, mentora a skladatele", který skupinu založil před třiceti lety. Když se její členové rozhodli navštívit jeho hrob, během kopání jeho tělo nenašli. Místo toho na dně leželo několik nahrávacích pásek, oblek a kus papíru s nápisem "The Death Of Randy Fitzsimmons".

The Hives mají absurdní příběhy rádi, a je na vás, jak si jejich čerstvou příběhovou tezi vyložíte. Každopádně první vlaštovka v podobě pecky "Bogus Operandi" nemůže být větším lákadlem. Syrová, řízná a rock'n'rollem protkaná píseň má v sobě jasný podpis formace, která je stále považována za jeden z motorů oživení garážového rocku na přelomu tisíciletí.

Skvělý je rovněž videoklip, za kterým stojí renomovaný Aube Perrie. Spolu se členy skupiny se v něm vydáme na halucinogenní jízdu švédským venkovem, kde se může stát opravdu cokoliv. The Hives jsou zkrátka zpět se vším všudy.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY