Arlo Parks v klipu "Blades" vzpomíná na staré přátelství

22.04.2023 12:47 - Kateřina Spacek | foto: Alex Kurunis

Před vydáním svého druhého alba "My Soft Machine", plánovaného na 26. května, představuje Arlo Parks videoklip ke třetímu singlu "Blades". Na rozdíl od některých jejích popověji zaměřených skladeb je v novince, kterou produkoval Paul Epworth, překvapivě cítit vliv elektronické a taneční hudby.

"Paul je prostě kouzelník. Má v sobě takového dětského ducha, kterého jsem vždycky měla moc ráda, a toho vnesl i do 'Blades'," pochvaluje si spolupráci zpěvačka. "Chtěla jsem konečně udělat něco, na co se dá tančit, protože mám pocit, že moje songy tuto vlastnost obecně nemají. Takže jsem se inspirovala kapelami jako ESG, umělci jako Kaytranada a spoustou takového toho zambijského psychedelického rocku ze 70. let, který mám ráda."

A jak řekla, tak učinila. Píseň je o hledání odvahy znovu slepit přátelství a popisuje přesně to dilema, kterým si aspoň jednou v životě prošla většina z nás: "Ozvat se? Neozvat se? Chybí mi?"

Videoklip už od prvního momentu působí nostalgicky. Arlo sedí na trávníku a vrací se ke vzpomínkám na blízkou osobou. S tou se později projíždí městem na motorce. Že by se jednalo o metaforu? A kdo je tím záhadným člověkem. To se bohužel nedozvíme, jelikož má po celou dobu na hlavě motorkářskou helmu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY