Bratři Orffové chystají vinylové reedice obou svých alb

17.04.2023 09:47 - Dan Hájek | foto: Richard Hodonický

Na podzim letošního roku připravují Bratři Orffové reedice obou svých doposud vydaných desek "Bingriwingri" a "Šero". Debut dnes patří k těžko sehnatelným artiklům, reedice na 180 gramových vinylech tedy přicházejí ve správný čas. Po loňské koncertní sérii mají muzikanti taktéž v plánu dvě vystoupení - první se uskuteční 19. dubna v brněnském Kabinetu Múz a o den později je čeká pražský Palác Akropolis, vstupenky zakoupíte v prodejní síti GoOut.

"Při prvním vydání 'Bingriwingri' v roce 2005 jsme byli rádi, že nám vůbec vyšla nějaká nahrávka. CD formát ve vlastním designovém bookletu od Jirky Libánského a dalších participujících výtvarníků - například Vladimír Brož (Vladimír 518), Jakub Dvorský (Amanita Design), Tomáš Luňák, Lenky z Monidee, Dora Čančíková a další - pro nás znamenalo splnění velkého snu," vzpomíná kytarista Lukáš Novotný.

"Je zajímavé, jak se během krátké chvíle situace změnila a dneska už spousta lidí ani vlastně nemá CD kde přehrát. Velmi mile nás proto překvapil letošní zájem vydavatelství Minority Records vydat ve vinylové reedici obě alba. Ta prošla remasterem a budou vydána na kvalitním vinylovém nosiči s plnohodnotným vizuálním konceptem od Jirky Libánského," dodává.

Deska "Šero", která v listopadu oslaví své první kulatiny, kapele přinesla nejenom ocenění Anděl v kategorii Skupina roku a Album roku a Cenu hudební kritiky Apollo za album roku, ale také pochvalné recenze a ustálenou fanouškovskou základnu.

Loni se Bratři Orffové kromě koncertování připomněli doposud nevydanými skladbami "Píseň pro Stefanii Sauer" a "Bez názvu", na které hostoval i kytarista Tibor Žida (obě si můžete poslechnout níže). V současnosti fungují v ustálené sestavě: kytarista a zpěvák Ivan Gajdoš, kytarista Lukáš Novotný, trumpetista Libor Martiník, bubeník Petr Odstrčil, basák Břetislav Koláček a klávesista a hráč na syntezátory Zdeněk Henych.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY