Nové desky 15/2023 - od Metallicy přes Katapult po Feist

19.04.2023 08:00 - Tomáš Parkan | foto: Larry Busacca

Minulý týden vydávali novinky především rockeři. Tou největší byla bezesporu "72 Seasons" Metallicy, k ní přibyli ještě L.A. Guns, metaloví Lordi a Overkill, Waterparks, se živákem Joe Bonamassa nebo čeští Katapult. Kytarovým riffům konkurovali akorát Fiest, Natalie Merchant, GoGo Penguin, Jan Fic, Dinner Party a kupa EP.
V pátek 14. dubna vyšly tyto nové tituly:

Metallica - 72 Seasons
žánr: metal

Metallica - 72 Seasons
Kalifornská metalová legenda Metallica se rozhodla po sedmi letech potěšit své fanoušky novou studiovkou. Nese název "72 Seasons" a má vyjadřovat dvaasedmdesát ročních období, které tvoří prvních osmnáct let života, kdy se formuje naše pravá či falešná identita, kdy nás formují rodiče a zjišťujeme, kdo jsme. Původní plány na natáčení se začaly rýsovat už po konci turné k albu "Hardwired... do Self-Destruct" (2016). Do toho však vstoupila covidová opatření, a tak se psaní a tvorba odehrávala na dálku. Nakonec bylo dílo nahráno v rozmezí března 2021 až listopadu 2022. Kolekce obsahuje dvanáct skladeb o celkové délce sedmdesát sedm minut, každá je navíc podpořena i vizuálem (ve vybraných kinosálech po celém světě bylo vše ke zhlédnutí už 13. dubna). K vlastní motivaci napsat a nahrát jedenáctou řadovku bubeník a zakladatel Lars Ulrich dodává: "Stále si myslíme, že naše nejlepší deska je stále před námi, tak proč v tom nepokračovat?" Ukázky včetně všech doprovodných videí jsou k dispozici na YouTube, desku v různých verzích či kombech s tričky koupíte v našem shopu.


Natalie Merchant - Keep Your Courage
žánr: americana / barokní pop

 Natalie Merchant - Keep Your Courage
Natalie Merchant rozhodně nepatří k umělkyním, které by zahlcovaly trh svými počiny rok co rok, ovšem šest let od poslední desky "Butterfly" je poměrně hodně i v jejím případě. Delší čekání americká písničkářka ukončila desítkou songů, které vycházejí nyní pod názvem "Keep Your Courage". V prvních dvou si zazpívala se svou krajankou Abenou Koomson-Davis, kterou doprovodil i její manžel, trombonista Steve Davis. Dalšími hudebníky, kteří se na desce podíleli vedle jejího orchestru, byli například klarinetista Kinan Azmeh nebo severoirská formace Lúnasa. Kdo zná tvorbu této dámy, nebude překvapen, že album již sbírá pozitivní recenze. Ostatní to zjistí při návštěvě jejího YouTube kanálu a my pouze dodáme, že deska je k sehnání také na vinylu.


Katapult - Nostalgia
žánr: rock

Katapult - Nostalgia
"Nostalgia" je novinkové studiové album skupiny Katapult, jehož vydání oddalovala covidová pandemie. Většinu písní složil sám Olda Říha, na textech se kromě něj podíleli Filip Hrbek a Michal Tříska. Výsledek lze charakterizovat jako první část nové etapy uskupení. Frontman se obklopil novými spoluhráči, excelentními rockery Václavem Zimou (bicí) a Karlem "Bigman" Kodlem (baskytara, zpěv). Vytvořili společně dílo se syrovým zvukem a typickými říhovskými riffy a zároveň se soudobým soundem a drivem. Nová kolekce je muzikantskou výpovědí, která vleze pod kůži. Frontman ji poeticky označuje jako svoji osobní audioautobiografii. Ukázky z ní jsou na stránkách vydavatelství Supraphon, CD nebo LP s plakátem zdarma pořídíte v našem shopu.


Feist - Multitudes
žánr: indie pop / folk / barokní pop

Feist - Multitudes
Šest let si museli příznivci kanadské muzikantky Feist počkat na to, až vydá nástupce alba "Pleasure". Začala na něm pracovat v roce 2019, v době, kdy se narodila její adoptivní dcera a zároveň zemřel její otec. Nyní je její šestá řadovka tu. Jmenuje se "Multitudes" a vedle reflexe zmíněných radostných i těžkých životních událostí je jakýmsi celkovým odrazem uplynulých let. "Konfrontovali jsme se sami se sebou, stejně jako se s námi konfrontovaly naše vztahy," popisuje autorka témata svého čerstvého počinu. Z něj představila už několik singlů a my nemůžeme než doporučit zabrousit na YouTube a podívat se na hodně povedené, artové klipy k nim.


Lordi - Screem Writers Guild
žánr: rock

Lordi - Screem Writers Guild
Od poslední studiovky finské rockové formace Lordi uplynuly dva roky a máme tu další hudební nálož. Nese název "Screem Writers Guild". Dle slov členů sestavy nemá jít o koncepční CD, nicméně i tak je nahrávka protkaná jakousi hororovou filmovou linkou. Ve čtrnácti skladbách poprvé uslyšíte kytaristu Konea, který nahrazuje postavu Amena. Jak se vám nová hudební nálož líbí, posuďte sami. Na YouTube najdete mimo jiné lyric video k songu "Lucyfer Prime Evil".


L.A. Guns - Black Diamonds
žánr: rock

L.A. Guns - Black Diamonds
Američtí glamrockoví veteráni L.A. Guns, jejichž sestavou prošel i Axl Rose, jsou zpět. Jejich comeback v roce 2017 byl podpořen třemi alby, na kterých jemně odhodili svou typickou tvář a nasadili modernější, rockovější. I v letošním roce se rozhodli pokračovat ve stejné inspirativní zvukové cestě, kterou kráčejí čtyřicet let. Kapelu dnes tvoří její původní členové Tracii Guns (kytara) a Phil Lewis (zpěv). Na "Black Diamonds" vsadili na kartu rock 'n' rollu pro dvacáté první století. Kapela se neštítí prolínat své hardrockové vlivy a prokládá je též introspektivnějšími akustickými songy, odrážejícími klasické rockové vlivy ze 70. let. Celkově tak vytváří silný a vysoce návykově poslouchatelný koktejl. Posoudit můžete na YouTube.


Tip týdne

Dinner Party - Enigmatic Society
žánr: r'n'b / jazz / jazz trap

 Dinner Party - Enigmatic Society
Americká superskupina Dinner Party, kterou tvoří Kamasi Washington, Robert Glasper, Terrace Martin a 9th Wonder, po třech letech navazuje na svůj eponymní debut a na jeho remixovou podobu druhou deskou "Enigmatic Society". Fanoušci jejich mixu jazzu, trapu a hiphopu se dočkají devítky skladeb, které jsou navíc tentokrát výrazně ovlivněné i rhythm and blues. Ani v nich nechybí řada hostů, jako jsou Phoelix, Tank, Arin Ray nebo Ant Clemons. První ukázky znějí na YouTube kanálu Terrace Martina.


Joe Bonamassa - Tales Of Mine
žánr: blues rock

Joe Bonamassa - Tales Of Mine
Jak už to bývá u amerického blues-rockového kytaristy Joea Bonamassy zvykem, nabízí svým posluchačům opět i živé provedení své poslední řadovky. "Tales Of Time" je tak koncertní verze jeho posledního studiového alba "Time Clocks" z roku 2022. Záznam byl pořízen v srpnu 2022 v ikonickém amfiteátru Red Rocks. Na něm vyniká Joeův virtuózní kytarový styl a technika, která celek povyšuje na jedinečnou úroveň. Tu umocňuje vizuální podívaná na okolní červené skály na pozadí show. Obě dvě složky uvedeného záznamu podtrhují krásu živé hudby. Kolekce vychází jako 3LP nebo CD + Blu-ray (nebo DVD). Jednotlivé střihy z vystoupení jsou k vidění na muzikantově YouTube.


Jan Fic - Homunkulus
žánr: indie folk / blues folk

 Jan Fic - Homunkulus
Novinka nazvaná "Homunkulus" tematicky navazuje na "Město" a "Potom", a dovršuje tak triptych sólových desek Jana Fice. Oproti předchůdci, kterého produkoval Martin Kyšperský, je letošní nahrávka daleko syrovější a intimnější. "Tohle album je teda hlavně o lidství v různých podobách a taky o snaze nebýt jen uměle vykonstruovanou pseudobytostí, homunkulem, ale skutečným člověkem se vší nepolapitelnou krásou nejednoznačnosti, která k životu patří," popisuje sám autor. Desítku písniček nahrával pod dohledem Dušana Součka ve Studiu Indies, kde ho doprovodili také klavírista Radovan Kramář a baskytarista Luboš Pecina. V jedné pak hostuje zpěvačka Lubica Christophory. Více informací, povídání o konceptu kolekce a především ukázky z ní naleznete na stránkách vydavatelství Indies Scope.


GoGo Penguin - Everything Is Going To Be Ok
žánr: nu jazz / electronica / minimalismus

 GoGo Penguin - Everything Is Going To Be Ok
Britské trio GoGo Penguin natáčelo své nové album "Everything Is Going To Be OK" během emocionálně těžkého období plného tragédie a ztrát. Kontrabasista Nick Blacka přišel během několika měsíců jak o matku, tak o bratra (oba zemřeli na rakovinu) a pianista Chris Illingworth truchlil nad smrtí své babičky. Členové kapely třináct skladeb nahrávali již s novým bubeníkem Jonem Scottem a celý proces tvorby brali jako formu úniku a způsob, jak zahojit rány. Výsledek si zachovává známý zvuk inspirovaný elektronickou taneční hudbou v podání primárně akustického jazzového tria, avšak jednotlivé kompozice mají neomylně melancholičtější, hořkosladký nádech. Zasmutnit si s nimi můžete na jejich YouTube kanálu.


Jake Isaac - For When It Hurts
žánr: soul

Jake Isaac - For When It Hurts
Anglický soulový zpěvák Jake Isaac nám byl do této doby poněkud skrytý (i díky absenci záznamu na Wikipedii), a to i přes to, že má za sebou již dvě alba, kde se po jeho boku objevili hudebníci jako India.Arie, Yuna nebo Mumu Fresh. Na své třetí řadovce "For When It Hurts" se ovšem objevují ještě slavnější jména, takže rodáka z jižního Londýna již nelze ignorovat. V deseti písních se blýsknou Joss Stone, Jack Savoretti, Jacob Banks a Joshua Lake Smith. Seznámit se můžete prostřednictvím Jakeova YouTube profilu.


EP a minialba

  • Pet Shop Boys - Lost
    Známé anglické duo má na letošek připravený jednak výběr hitů, jednak ročenku "Annually", jejíž součástí je také EP "Lost". Pro něj pánové Chris Lowe a Neil Tennant přichystali celkem pět songů reflektujících aktuální světové dění. Jejich produkce se ujali oni sami. (YouTube)
  • Angel Olsen - Forever Means
    Americká písničkářka navazuje na loňské album "Big Time" čtveřicí přídavků. Stylově v nich zabloudila k jazzu, klasické country, psychedelii a soulu. (YouTube)
  • Patrick Wolf - The Night Safari
    Dlouhých deset let nebylo o anglickém muzikantovi příliš slyšet. Nyní to vypadá, že se opět hudebně probudil a začne opět vydávat nový materiál. Prvním náznakem budiž čtveřice písní, které si sám napsal a produkoval. (YouTube)
  • Inna - Just Dance #DQH2
    Rumunská taneční královna navazuje na únorové ípíčko další pěticí skladeb, které vám opět rozhýbou boky. (YouTube)
  • Dirty Heads - Midnight Control Sessions: Night 2
    Americká reggae-rocková formace připomíná loňskou studiovku trojicí písniček. V jedné se k nim připojili Alex Vince a ivuss. (YouTube)
  • TroyBoi - Say Less
    Britský futurebassový DJ připravil čtveřici tracků. O vokály se postarali Stooki Sound, UZ, Hucci a Mr. Carmack. (YouTube)
  • Lindsey Lomis - Universe
    Zpěvačka, kterou pro svět objevila JoJo, se připomíná pěticí novinek. (YouTube)
  • Hippo Campus - Wasteland
    Američtí indierockeři navazují na loňské "LP3" pěti dalšími songy. (bandcamp)
  • Kep1er - Lovestruck!
    Čtvrté EP dívčí k-popové formace, která svou image postavila na astronomii. (YouTube)


Atreyu - The Hope Of A Spark
žánr: metalcore

Atreyu - The Hope Of A Spark
Nové čtyřskladbové EP metalcorové formace Atreyu představuje nové hlasy skupiny Brandona Sallera a Marka "Portera" Knighta. Osazenstvo svěřilo produkci novinky do rukou Johna Feldmana a dle dosavadních recenzí se tato malá, ale vydatná hudební porce velice povedla a má drive, který mnohým plnohodnotným deskám chybí. Posuďte sami a poslechněte si na YouTube kousek "Watch Me Burn". Jak se vám líbí? Napište nám do komentářů pod článkem.


David Bowie - Aladdin Sane (50th Anniversary)
žánr: rock

David Bowie - Aladdin Sane (50th Anniversary Reissue)
"Aladdin Sane" je album z roku 1973, které David Bowie vydal pouhých deset měsíců po průlomovém "The Rise And Fall Of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars" a obsahuje písně jako "Panic In Detroit", "Lady Grinning Soul", "Time" a "The Jean Genie". Teď ji vydavatelství připomíná v reedici ve formátu vinylu picture disc a následně i v černém provedení. To bude masterováno poloviční rychlostí (pro tuto příležitost bylo použito přizpůsobeného lisovacího přístroje Neumann VMS80 s plně recapovanou elektronikou, a to v režimu 192 kHz z původních pásek, bez dalšího uprav při přenosu) a mělo by vyjít ještě do konce měsíce. Nahrávka vychází bez bonusových skladeb a dalších doprovodných materiálů. Čekání na zvukově dokonalejší vinylovou edici si můžete zkrátit sledováním Bowieho kanálu na YouTube.


Overkill - Scorched
žánr: thrash metal

Overkill - Scorched
Milovníky thrash metalu potěšíme novinkou americké formace Overkill. Jejich první plnohodnotná nahrávka po čtyřech letech dostala název "Scorched" a obsahuje deset nových kousků. Jde o desku s nejdelší časovou prolukou mezi dvěma alby v historii skupiny. Její odložení měla zčásti na svědomí koronavirová pandemie - měla vyjít už na jaře roku 2021. Ukázku v podobě videoklipu k songu "Scorched" najdete na YouTube.


Waterparks - Intellectual Property
žánr: pop punk / pop rock

Waterparks - Intellectual Property
Americká pop-rocková formace z texaského Houstonu vydává svůj pátý dlouhohrající počin s názvem "Intellectual Property". Kapelu založil zpěvák a kytarista Awsten Knight a po několika ípíčkách albově debutovala v roce 2016. Od roku 2022 působí u respektované značky Fueled By Ramen, kde vydávají Twenty One Pilots nebo Paramore. Na nové kolekci naleznete jedenáct písní, které jsou, tak jak to tato parta umí, rockovými vypalovačkami říznutými zpěvným popem a s vůní neo punku a industrialu. Pilotní singl "Real Super Dark" vyšel před dvěma měsíci a spolu s dalšími ukázkami je ke zhlédnutí a poslechu na YouTube profilu skupiny.


Dave Okumu & The 7 Generations - I Came From Love
žánr: alternativa / triphop / indie pop

Dave Okumu & The 7 Generations - I Came From Love
Anglický multižánrový hudebník a kytarista Dave Okumu má na svém kontě již řadu spoluprací s interprety jako St. Vincent, Amy Winehouse, Jane Birkin, Joan As Police Woman, Tony Allen nebo Matthew Herbert a také dvě nominace na Mercury Prize - první za debut jeho vlastní kapely The Invisible a druhou za spolupráci s Jessie Ware na jejím debutu "Devotion". Před dvěma týdny jsme o něm psali v souvislosti s projektem London Brew a nyní je tu zpět společně s novým uskupením The 7 Generations a jeho kolekcí "I Came From Love". Doplnili je zde dále Kwabs, Grace Jones, Eska, Wesley Joseph a Anthony Joseph. Jak si ověříte na bandcampu, patnáct skladeb rozhodně nespadá do kategorie nenáročného poslechu.


V krátkosti

  • André Rieu - Happy Days Are Here Again (DVD)
    Po covidových restrikcích se vloni v červnu do svého Maastrichtu vrátil slavný holandský houslista a principál Johann Strauss Orchestra na tradiční koncert pod otevřeným nebem. Jeho dvouapůlhodinový záznam nyní vychází na DVD. (YouTube)

  • Eric Whitacre / Voces8 - Home
    Grammy oceněný americký hudební skladatel a dirigent se spojil s uznávaným anglickým a cappella oktetem, aby společně ztvárnili jeho vlastní skladbu "Home". Připojili se k nim ještě klavírista Christopher Glynn a cellistka Emma Denton. (Presto Classical)

  • Kid Koala - Creatures Of The Late Afternoon
    Kanadský DJ, performer, audiovizuální umělec a stálice labelu Ninja Tune přináší po čtyřech letech další porci scratchů. (YouTube)

  • The Tallest Man On Earth - Henry St.
    Švédský singer-songwriter má evidentně plodné období - sedm měsíců po svém šestém elpíčku je tu s dalším. (YouTube)

  • Seafret - Wonderland
    Anglické indiepopové duo po třech letech přispěchalo se svojí třetí deskou. Tucet písniček jim pomáhal produkovat Cam (George Ezra, London Grammar, We Are Scientists). (YouTube)

  • The Wood Brothers - Heart Is The Hero
    Americká formace, která kombinuje folk, rock, roots rock, blues a americanu, vydává po třech letech novou studiovku s desítkou kousků. (bandcamp)

  • Black Thought, El Michels Affair - Glorious Game
    Člen hiphopových The Roots se pro svoji třetí řadovku spojil se soul-funkovým uskupením z Brooklynu. Ve třech z dvanácti tracků k nim přibyli ještě KIRBY, Son Little a Brainstory. (YouTube).

  • Shannon Lay - Covers Vol. 1
    Americká folk-punková písničkářka a někdejší členka Feels se rozhodla předělat skladby svých kolegů a předchůdců jako Vashti Bunyan, Arthur Russell, Ty Segall, The Velvet Underground nebo Nick Drake. (bandcamp)

  • Xylouris White - The Forest In Me
    Celkem třikrát si řecký hráč na laouto George Xylouris a australský bubeník Jim White vysloužili nominaci na ARIA Awards v kategorii Nejlepší album world music. Snad ji promění s pátou řadovkou. (bandcamp)

  • Fenne Lily - Big Picture
    Anglická písničkářka pro svoji novou kolekci nachystala deset skladeb. Partnerem jí byl její kolega z branže Brad Cook. (bandcamp)

  • NLE Choppa - Cottonwood 2
    Americký rapper si na svoji novinku přizval pouze dva hosty. Prvním je Lil Wayne a tím druhým 2rare. (YouTube)

  • Petite Noir - MotherFather
    Konžský artpopový zpěvák, narozený v Belgii a vychovaný v jižní Africe, si na svou druhou řadovku přizval kolegy jako Sampha The Great, Theo Croker nebo Raphael Futura. (bandcamp)

  • Riopy - Thrive
    Ve Francii narozený britský skladatel současné klasické hudby, který se nedávno objevil také na desce Lany Del Rey, nyní vydává své vlastní album. (YouTube)

  • John Vanderslice - Crystals 3.0
    Novinka od bývalého indierockového superproducenta se stylově přiklání k indie popu. Vlastní inspiraci autora lze hledat ve zkušenosti s psychedelickými drogami. Název je odvozen o metody syntézy čistého LSD. (YouTube)

  • Fews - Glass City
    Švédské nadnárodní post-punkové kvarteto se vrací se svým třetím albem. To je jako obvykle temně intenzivní, neúnavně propulsivní a v posluchači vyvolává pocit, jako by s kapelou celou noc popíjel espreso v podzemním klubu za mihotavého světla lamp. (YouTube)

  • Chris Duarte - Ain’t Giving Up
    Americký kytarista se na své patnácté řadovce vyznává ke své lásce k blues a americké kultuře. To vše živě ve studiu s vintage vybavením a minimem overdubů. (YouTube)

  • Mike Tramp - Songs Of White Lion
    Jak název napovídá, respektovaný zpěvák a kytarista znovu představuje vybrané kousky z katalogu své bývalé kapely White Lion. (YouTube)

  • Temples - Exotico
    Čtvrtou dlouhohrající nahrávku britské psychedelické rockové kapely produkoval Sean Ono Lennon a mixoval Dave Fridmann. (YouTube)

  • Dødheimsgard - Black Medium Current
    Šestá studiovka z dílny norských avantgardně blackmetalových pionýrů. (YouTube)

  • Holy Moses - Invisible Queen
    Novinka od německé thrashmetalové legendy. (YouTube)

  • Infected Rain - The Devil's Dozen
    Živák moldavské metalové formace. (YouTube)

  • IVE - I've IVE
    Zatímco ostatní k-popová uskupení vydávají obvykle pouze ípíčka, dívčí sextet ze Soulu servíruje albový debut naplněný jedenácti položkami. (YouTube)

  • Yung Bleu - Love Scars II
    Americký rapper z Mobile v Alabamě, mixující hiphop a r'n'b, navazuje na své tři roky staré EP. (YouTube)

  • Jesus Piece - ...So Unknown
    Hardcore-metalová banda z Pennsylvánie je zpět. (YouTube)

  • Fruit Bats - A River Running To Your Heart
    Další zářez skladatele Erica D.Johnsona je pokračováním autorova plodného období - od roku 2019 vydal už čtyři alba. (YouTube)

  • Magnus Karlsson's Free Fall - Hunt The Flame
    Švédský melodicky metalový hudebník se na své čtvrté řadovce obklopil špičkovými zpěváky. (YouTube)


    Dále vychází

    1782 - Clamor Luciferi
    Abraham Alexander - Sea/Sons
    Archon Angel - Ii
    Black Orchid Empire - Tempus Veritas
    Bodywash - I Held The Shape While I Could
    Brevin Kim - High School Football
    Brian Dunne - Loser On The Ropes
    Cindy - Why Not Now?
    Deathgrave - It’s Only Midnight
    Eli Hurts - Ouch, Eli Hurts
    Eloise - Drunk On A Flight
    Ghosts On TV- Ghosts On TV
    Giuliana Mormile - Slouch
    Grandbrothers - Late Reflections
    Chris James - Why Should We Turn Around?
    Jason Bieler And The Baron Von Bielski Orchestra - Postcards From The Asylum
    Josienne Clarke - Onliness (Songs Of Solitude & Singularity)
    Justin Hurwitz - Babylon (soundtrack)
    Kara Jackson - Why Does The Earth Give Us People To Love?
    Madness - 7 / Expanded Edition
    Manu Manzo - Luna En Géminis
    Natural Information Society - Since Time Is Gravity
    Neil Young - Obs 2: The Ducks’ High Flyin’
    Neil Young - Obs 6: Somewhere Under The Rainbow
    Nicole Yun - Matter
    Not - Stop The World
    Penelope Trappes - Heavenly Spheres
    Pet Shop Boys - Annually 2023 (kniha)
    Poison Ruïn - Härvest
    Proc Fiskal - Rt Hon
    Prof - Horse
    Shygirl - Nymph_O
    Spencer Cullum - Coin Collection 2
    Sweet Dreams Nadine - Sweet Dreams Nadine
    Telex - Telex Limited Edition Box Set
    The Ducks - High Flyin'
    The Hidden Cameras - The Smell Of Our Own (20th Anniversary Edition)
    Whyte Fang - Genesis
    Worries - Warm Blanket

    Vychází na vinylu:
    Abraham Alexander - Sea/Sons
    Black Orchid Empire - Tempus Veritas
    Brian Dunne - Loser On The Ropes
    Cindy - Why Not Now?
    Dave Okumu & The 7 Generations - I Came From Love
    Desmond Dekker & The Aces - 007 Shanty Town
    Dodheimsgard - Black Medium Current
    Ducks - High Flyin'
    Eminem - 8 Mile / Expanded Edition
    Eric Whitacre / Voces8 - Home
    Exotico - Temples
    Fall - Light User Syndrome
    Feist - Multitudes
    Fenne Lily - Big Picture
    Fews - Glass City
    Flaming Lips - Yoshimi Battles The Pink Robots
    Florence + The Machine - Dance Fever Live At Madison Square Garden
    Flower Kings - Paradox Hotel
    Fruit Bats - A River Running To Your Heart
    Gabor Szabo - The Sorcerer
    Gogo Penguin - Everything Is Going To Be Ok
    Grandbrothers - Late Reflections
    Holy Moses - Invisible Queen
    Chris Duarte - Ain’t Giving Up
    Jake Isaac - For When It Hurts
    Jan Fic - Homunkulus
    Jason Bieler And The Baron Von Bielski Orchestra - Postcards From The Asylum
    Jesus Piece - ...so Unknown
    Joe Bonamassa - Tales Of Mine
    John Lee Hooker - Burnin'
    Josienne Clarke - Onliness (Songs Of Solitude & Singularity)
    Justin Hurwitz - Babylon (Soundtrack)
    Katapult - Nostalgia
    Katarína Knechtová - Vo svetle žiariacich hviezd
    Kid Koala - Creatures Of The Late Afternoon
    King's X - Gretchen Goes To Nebraska
    KSI - Dissimulation
    L.A. Guns - Black Diamonds
    Lordi - Screem Writers Guild
    Lucie - V Opeře 2022
    Malice - License To Kill
    Meshuggah - Obzen
    Metallica - 72 Seasons
    Mike Tramp - Songs Of White Lion
    Mississippi MacDonald - Heavy State Loving Blues
    Natalie Merchant - Keep Your Courage
    Natural Information Society - Since Time Is Gravity
    Neil Young - Somewhere Under The Rainbow
    Rat Pack - The Platinum Collection
    Riopy - Thrive
    Různí - Eurovision Collected
    Simon Franglen - Avatar: The Way Of Water
    Skatalites - Skatalite
    Steve Rothery - The Ghosts Of Pripyat
    Temples - Exotico
    The Ducks - High Flyin'
    The Tallest Man On Earth - Henry St.
    Vicente Fernandez - Él Idolo De Mexico
    Waterparks - Intellectual Property
    White Reaper - Asking For A Ride
    XXXtentacion - Bad Vibes Forever
    Xylouris White - The Forest In Me

    EP:
    Babygirl - Be Still My Heart
    Cruush - Wishful Thinker
    Neomi Speelma - After
    Siights - Somewhere Between Lost & Found

    Reedice:
    Chick Corea - Now He Sings, Now The Sobs
    Howard “Youngblood” Bomar - I, Who Have Nothing
    Macabre - Sinister Slaughter
    Poison Ruïn - Poison Ruïn
    The Flower Kings - Paradox Hotel
    Tim Buckley - Goodbye & Hello


  • DOPORUČENÉ ČLÁNKY

    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY