Jethro Tull staví do centra písně "Hammer On Hammer" boha Thora

08.04.2023 11:58 - Jiří V. Matýsek | foto: InsideOut Music

S blížícím se vydáním nového alba "RökFlöte", které je naplánované už na 21. dubna, jsou tu rockeři Jethro Tull s dalším singlem. Je jím "Hammer On Hammer". I ten pracuje s inspiracemi severskou mytologií, která ostatně bude propojovat celou desku, a do centra staví boha Thora, mocného válečníka, a jeho kladivo. Druhou tematickou linkou je titulní kamenná flétna, respektive samotný nástroj, který je pro britské prog-rockové legendy v podstatě ikonický.

Typický zvuk flétny i zpěv Iana Andersona nesou kupředu i aktuální píseň. Ta má v sobě zakuté jakési napětí, pohrává si s drobnými změnami tempa, přesto se ne úplně podaří ji vygradovat a odchází poněkud do ztracena. A to je u songu, který si pohrává s tématem války a střetů a v doprovodném videu symbolicky zobrazuje diktátory, tanky a stíhačky, docela škoda.

Jethro Tull přijedou nové skladby představit i živě do České republiky. Koncem tohoto roku jsou dokonce v plánu dva koncerty - 3. prosince zahrají v Kongresovém centru v Praze a o den později v Janáčkově divadle v Brně.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY