Liquicity se proletělo vesmírem

31.03.2023 15:55 - Spolupracovník redakce | foto: Matúš Šafranka

Milovníci melodického drum and bassu měli v sobotu 18. března jedinečnou příležitost vychutnat si nejen liquidfunkovou noc. Malá sportovní hala v Holešovicích se totiž na několik hodin proměnila v galaxii snů!

Live: Liquicity

místo: Malá sportovní hala, Praha
datum: 18. března 2023

Stage, ačkoliv byla minimalistická, splnila svůj účel. Po celé hale nechyběly nasvícené hvězdy a projekce bez problémů vtáhla návštěvníky do mise tohoto eventu - tedy do cestování vesmírem.

Liquicity
© Matúš Šafranka
O start na cestu mezi galaxiemi se postaralo československé duo Drawn Moon, u kterého jsme zvyklí spíše na mainstream/dancefloor. Pro tento večer se ale přizpůsobilo svým liquid funk/deep setem a skvěle celou akci otevřelo. Dalším, kdo se chopil kormidla, byl belgický Hiraeth, který se nebál svou melancholickou selekci přiostřit tvrdým deepem. U jemnějšího drum and bassu se ještě zůstalo, když na palubu nastoupil britský Etherwood. Posluchači měli možnost vychutnat si nádherné prolínání melodického liquid funku s experimentálním deepem, jehož symbióza s prostředím vyvolávala pocity euforie.

Liquicity
© Matúš Šafranka
Následující průvodci vesmírem Pola & Bryson odstartovali další etapu tohoto večera, protože přinesli přechod k danceflooru a mainstreamu. Maduk v tomto duchu pokračoval a ravers si mohli užít předělané hitovky jako "Turn on the Lights" nebo "Al the Things She Said". O závěr této mezihvězdné cesty se postarali Grafix, Kove, Polygon & Lexurus, kteří postupně přitvrzovali.

Liquicity
© Matúš Šafranka
Celá noc probíhala v příjemném pozitivním duchu. Atmosféra, která zde panovala, se nedá jednoduše popsat slovy. Organizace areálu byla výborná, na nic se nemuselo dlouho čekat. Sound system byl v této hale dobrý, ačkoliv na začátku akce bylo možné s ostatními komunikovat klidným hlasem u zábradlí, postupem času aréna na zvuku přidala. Po třetí hodině však intenzita zvuku dosáhla až kritických hodnot a i s ochrannými špunty v uších to bylo občas až moc hlasité. Bary frčely naplno a pití bylo dostatek. Jídlo, na které se návštěvníci mohli těšit, vypadalo výborně, ačkoliv závan trhaného masa praštil do nosu všechny příchozí do areálu. Jako bonus nechyběl suvenýr. Každý návštěvník obdržel gumový náramek Liquicity s rokem 2023.

Pokud jste fanoušci melodického drum and bassu a Liquicity jste ještě nenavštívili, doporučuju se alespoň jednou podívat, protože to stojí za to.

Autorem článku je Adam Holub.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY