České žebříčky nadále stagnují: Miley Cyrus i Calin s Viktorem Sheenem vítězí posedmé za sebou

30.03.2023 08:00 - Josef Martínek | foto: Radim Zbořil

Miley Cyrus s rádiovým hitem "Flowers" a Calin s Viktorem Sheenem zásluhou společného alba "ROADTRIP" se chopili vedení v tuzemských hitparádách v polovině února ve stejný týden a od té doby trůn nikomu nepřepustili. Jejich vítězná šňůra trvá už sedm kol. Ani na dalších příčkách se mnoho podstatného neudálo.
Miley Cyrus - Flowers
© Columbia Records
RÁDIA - V rádiovém pořadí se tentokrát hned prvních pět míst shoduje s výsledky minulého kola. Miley Cyrus triumfuje s "Flowers" posedmé ze svých dosavadních devíti týdnů v žebříčku. V zahraničí je cesta tohoto lehce provokativního singlu ještě impozantnější - v americké Billboard Hot 100 nasbíral osm vavřínů a v britské Official Chart jich ukořistil dokonce rovných deset. Zdá se, že o hitu roku 2023 je již s velkým předstihem rozhodnuto.

Kapela Poetika se díky stříbru může nadále těšit z toho, že její song "Půlnoc" drží pozici nejhranější domácí skladby. Na trojce následuje Lewis Capaldi, jehož kousek "Forget Me" ani ve dvanáctém týdnu tohoto roku neopustil medailové stupně.

Číslo čtyři bere Harry Styles s "As It Was" a top pětku uzavírá Lil Nas X s hymnou herního šampionátu League Of Legends nazvanou "Star Walkin'". Do elitní desítky se vrátili sedmí Kryštof, jejíchž stálice "Co bude pak" boduje v rádiích už čtyřiačtyřicet kol. Prvně se do této společnosti vmáčkli osmí Lost Frequencies, Elley Duhé a X Ambassadors s "Back To You".

Stomístný přehled nabízí tentokrát jen jedinou novinku. Ta potěší příznivce německé elektronické scény, na svědomí ji totiž má trio ClockClock z Mannheimu. Singl "Someone Else" startuje jako sedmdesátý čtvrtý nejpřehrávanější.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Miley Cyrus - Flowers
  2. Poetika - Půlnoc
  3. Lewis Capaldi - Forget Me
  4. Harry Styles - As It Was
  5. Lil Nas X - Star Walkin'
  6. Chinaski - Měl bych si boty zout
  7. Kryštof - Co bude pak
  8. Lost Frequencies feat. Elley Duhé & X Ambassadors - Back To You
  9. Toby Romeo feat. Keanu Silva, Izko & Ásdís - Wow
  10. Mirai - Vedle tebe usínám


Calin & Viktor Sheen - ROADTRIP
© Mike Roft Records
ALBA - Jestliže se toho v rádiové hitparádě mnoho neděje, v té albové dlouhodobě panuje naprosté mrtvo. Hned polovina položek první desítky je starší než rok, přičemž desky "Černobílej svět" Viktora Sheena (6.) a "Starboy" The Weeknda (8.) pocházejí dokonce ještě z minulé dekády, konkrétně z let 2019 a 2016.

Právě Sheen se navíc ve spojení s Calinem posedmé za sebou vyhřívá na vedoucí příčce zásluhou nahrávky "ROADTRIP". Z té se zrodil i singl "Safír", který stejný počet týdnů vládne žebříčku digitálních singlů.

Ačkoliv si Ektor rovněž udržuje stabilní zájem posluchačů, vzhledem k dominanci vedoucího dua mu nejvyšší příčka nadále uniká - jeho počin "Detektor III" si už popáté v řadě připisuje stříbro. Za ním následuje opět Sheen, tentokrát s předloňskou kolekcí "Příběhy a sny", která byla podle výroční zprávy IFPI nejprodávanější deskou na našem trhu v roce 2022.

Miley Cyrus, která minule s "Endless Summer Vacation" bronzovým umístěním alespoň trochu osvěžila stupně vítězů, se propadla na čtyřku. A co by to bylo za top pětku, kdyby v ní chyběl Calin s neochvějnou jistotou posledního roku jménem "POPSTAR"?

Jedinou novinku tohoto týdne obstarali irští veteráni U2, kteří znovu nahráli své zásadní písně. Výsledný rozsáhlý komplet "Songs Of Surrender" čítá na čtyřech discích čtyřicet stop a v žebříčku mu patří patnáctka.

Top 10 - alba:
  1. Calin & Viktor Sheen - ROADTRIP
  2. Ektor - Detektor III
  3. Viktor Sheen - Příběhy a sny
  4. Miley Cyrus - Endless Summer Vacation
  5. Calin - POPSTAR
  6. Viktor Sheen - Černobílej svět
  7. Yzomandias & Nik Tendo - Kruhy & vlny
  8. The Weeknd - Starboy
  9. Viktor Sheen - Barvy
  10. Metro Boomin - Heroes & Villains

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 12. najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY