Pet Shop Boys v dojemném songu "Living In The Past" reflektují současnost srovnáním se stalinistickým Ruskem

26.03.2023 13:27 - Dan Hájek | foto: x2

Dvojice Pet Shop Boys má na letošek v plánu pokračování turné "Dreamworld", které se loni zastavilo i v Praze. Děje se toho kolem ní ale daleko víc. Kromě chystaného vydání ročenky "Annually" pánové potvrdili, že začínají natáčet novou řadovou desku. Jejím producentem by měl být James Ford, který se výrazně podepsal na zvuku novinky "Memento Mori" od Depeche Mode.

S "Annually 2023" fanoušci kromě publikace dostanou i CD s ípíčkem "Lost". Půjde spíše zatím o jakési ohlédnutí do doby příprav alba "Super", tedy do roku 2015. Během natáčení v Londýně a Berlíně tehdy vzniklo několik málo demo snímků, které se do finálního tracklistu kolekce nedostaly. Kromě toho je na digitálních platformách čerstvě ke slyšení upravená verze balady "Living In The Past", která se stane bonusem na digitální edici.

Komorní song staví na až dojemné klavírní lince, kterou zahalují klávesové plochy. Neil Tennant v textu nahlíží do minulosti (do dob stalinovského Ruska) a vše spojuje s aktuální situací na Ukrajině. Jedná se o velmi citlivou a dojemnou reflexi plnou autorových výstižných postřehů a znalostí historických reálií.

Fyzická edice "Lost" nabídne tuto čtveřici kompozic: The Lost Room, I Will Fall, Skeletons In The Closet, Kaputnik. Zvukově prý máme očekávat více elektronických vlivů, které jsou si relativně produkčně blízké. Vše je zatím k zakoupení pouze v oficiálním obchodu skupiny, datum vydání je stanoveno na pátek 14. dubna.

Níže si můžete poslechnout obě verze "Living In The Past", tedy upravený mix i původní demo (to je doplněno o animovaný vizuál). Zmíněná šňůra se Česku tentokrát vyhne, nejblíže naší republice budou PSB 1. srpna v německém Kolíně nad Rýnem.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY