Miley Cyrus přidala k prvnímu místu rádiového žebříčku ještě třetí příčku v albech

24.03.2023 08:00 - Josef Martínek | foto: Sony Music Entertainment

Hned dvakrát se tento týden ocitla Miley Cyrus na stupních vítězů tuzemských hitparád. V rádiích kraluje se singlem "Flowers" již šest týdnů v řadě, v albech nově odstartovala s počinem "Endless Summer Vacation" na bronzové pozici. Vedení znovu uhájili Calin s Viktorem Sheenem.
Miley Cyrus - Flowers
© Columbia Records
RÁDIA - V top stovce nejhranějších skladeb se Miley Cyrus s "Flowers" nachází teprve osm týdnů, přesto už za tu dobu stihla nastřádat šest prvenství. Její nástup do čela byl na začátku roku skutečně razantní a ani nyní, s příchodem jara, se zatím nenašel konkurent, který by dokázal americkou zpěvačku z piedestalu sesadit.

V příštích týdnech se o to možná pokusí skupina Poetika, která získala s písní "Půlnoc" další stupínek k dobru. Stříbro znamená její nové maximum. Tak vysoko nebodoval ani průlomový hit kapely "Zkouším žít", který získal nejvýše číslo pět v sedmatřicátém týdnu roku 2016.

Ani tentokrát nechybí na pomyslném pódiu Lewis Capaldi. Skotský hitmaker klesl s "Forget Me" na trojku, z očekávané nové desky "Broken By Desire To Be Heavenly Sent" už má však v záloze další zveřejněné kousky: "Pointless" a nejčerstvější "How I'm Feeling Now".

Za bramborového Harryho Stylese ("As It Was") poskočil na pětku Lil Nas X se songem "Star Walkin'". Do top ten se nově probojovali londýnský hudebník Moss Kena se skladbou "Primadonna" (9.) a polský producent Tribbs ve spojení s naším Benem Cristovao - jejich "Future Champ" patří právě desátý řádek.

Nejvýše umístěnou novinku přináší Alan Walker, který si s "Ritual" zabral číslo šedesát jedna. Zbylé čerstvé kusy obstaraly domácí kapely: Fate Magazine (70. "Čaroděj"), Deaf Heart (85. "Adelaide") a The Silver Spoons (90. "Empty Pockets").

Top 10 ČR - rádia:
  1. Miley Cyrus - Flowers
  2. Poetika - Půlnoc
  3. Lewis Capaldi - Forget Me
  4. Harry Styles - As It Was
  5. Lil Nas X - Star Walkin'
  6. Mirai - Vedle tebe usínám
  7. Chinaski - Měl bych si boty zout
  8. Toby Romeo feat. Keanu Silva, Izko & Ásdís - Wow
  9. Moss Kena - Primadonna
  10. Tribbs feat. Ben Cristovao - Future Champ


Calin & Viktor Sheen - ROADTRIP
© Mike Roft Records
ALBA - Na vítězný double sice Miley Cyrus nedosáhla, ani třetí místo v pořadí alb pro "Endless Summer Vacation" však není k zahození. Její dvě předešlé studiovky si u nás ve své době vedly podstatně hůře - "Younger Now" brala v roce 2017 v debutovém týdnu devátou příčku, "Plastic Hearts" o tři roky později obsadila dokonce až čtrnáctku.

Na vedení nedosáhla Cyrus ani v USA, kde uzmula rovněž trojku. Podle statistik Billboardu je však 119 tisíc hitparádových bodů jejím nejlepším týdenním součtem od prosince 2014. Zlato získala třicetiletá interpretka alespoň ve Velké Británii - na ostrovním trhu jde deset let po "Bangerz" o její druhé #1 album.

Zpět ale do tuzemské hitparády. V ní se jinak neudálo mnoho podstatného (rozumějte vůbec nic), protože Calin s Viktorem Sheenem ani pošesté nenašli přemožitele a s nahrávkou "ROADTRIP" dál vládnou pořadí. Nic se nemění ani na stříbře Ektora, jehož titul "Detektor III" setrvává na stejné pozici čtvrtý týden za sebou.

Další místa v top pětce si rozdělili Sheen a Calin se svými sólovými deskami "Příběhy a sny", respektive "POPSTAR". První jmenovaná boduje v žebříčku už šestašedesát kol, tedy déle než rok a čtvrt, ta druhá na tom s jednapadesáti zapsanými týdny není o mnoho hůře.

A další novinky? Mimo Miley už žádná další. Znovu se potvrzuje, že Češi zkrátka po objevování čerstvé hudby netouží.

Top 10 - alba:
  1. Calin & Viktor Sheen - ROADTRIP
  2. Ektor - Detektor III
  3. N Miley Cyrus - Endless Summer Vacation
  4. Viktor Sheen - Příběhy a sny
  5. Calin - POPSTAR
  6. The Weeknd - Starboy
  7. Yzomandias & Nik Tendo - Kruhy & vlny
  8. Viktor Sheen - Černobílej svět
  9. Viktor Sheen - Barvy
  10. Metro Boomin - Heroes & Villains

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 11. najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY