The Killers předělali "Where The Streets Have No Name" od U2 do dojemné akustické verze

24.03.2023 11:17 - Kateřina Spacek | foto: Tomáš Parkan / musicserver.cz

Americká alternativně rocková skupina The Killers se v roce 2004 proslavila svým hitem "Somebody Told Me" z debutu "Hot Fuss". Svou silnou fanouškovskou základnu si pak vybudovala poměrně rychle, a tak není divu, že příznivci znovu zajásali, když muzikanti loni oznámili, že pro letošek chystají novou desku. Všechny detaily si ale tahle čtveřice nechává zatím pro sebe.

Stále zavření ve studiu ale pánové nejsou. Minulý pátek, kdy se v zahraničí slavil Den svatého Patrika, vystoupili v Mohegan Sun Areně v Uncasville ve státě Connecticut. Do svého setlistu se rozhodli zařadit mimo jiné i coververzi "Where The Streets Have No Name", hitu od U2 z roku 1987. Dle slov frontmana Brandona Flowerse chtěla jeho kapela vzdát touto písní hold oblíbeným irským kolegům.

"Víte, proč i my slavíme Den svatého Patrika?" zeptal se zpěvák návštěvníků. "Protože všude, kam jedeme, si s sebou bereme Ira. Už asi sedmnáct let nám dělá světla Steven Douglas. Ale ještě dlouho předtím, než jsme se se Stevenem seznámili, jsme všichni milovali a dosud milujeme U2."

The Killers odehráli notorický song v akustické verzi, díky čemuž získal na ještě větší dojemnosti. Jako kdyby sám o sobě už tak nebyl nabitý emocemi. Jak totiž řekl sám Bono, pro napsání této skladby se nechal inspirovat cestou do Nikaraguy, státu, "kde ulice nemají názvy" a kde také neexistují žádné předsudky.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY