Rob Halford se vrací k Judas Priest

14.07.2003 16:00 - Luboš Kreč | foto: facebook interpreta

Rob Halford
© Rollingstone.com
Rob Halford se podle všeho vrací k Judas Priest! Skupina na svých webových stránkách uvedla, že po mnoha letech povídaček se konečně Judas Priest dávají dohromady s původním zpěvákem, který skupinu opustil v roce 1991. Výsledkem obnovené spolupráce (kromě Halforda ještě K.K. Downing, Ian Hill, Glenn Tipton a Scott Travis) má být minimálně koncertní turné, jímž příští rok Judas Priest oslaví třicet let existence.

Judas Priest vznikli v roce 1969 v Birminghamu ve Velké Británii. Zakladateli byli kytarista K.K. Downing a basák Ian Hill, Halford se přidal o dva roky později. Skutečně přelomovou deskou, která Judas Priest pomohla prorazit i na americkém trhu, bylo album "Screaming For Vengeance" (1982).

Po odchodu Roba Halforda z postu zpěváka angažovala kapela po pár letech mladíka Tima "Rippera" Owense, jehož náhlý nástup do čela slavné metalové formace se dokonce stal předlohou hollywoodského filmu. Aktuální rozchod Judas Priest s "Ripperem" prý proběhl bez problémů: "Judas Priest jsou Ripperovi vděční za jeho pomoc při rozšiřování hudby Judas Priest k milionům nových fanoušků a přejí mu mnoho úspěchů v dalším působení," stojí na internetových stránkách.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY