Lakeside X vydali singl "Fascination" a zvou na koncerty

20.03.2023 17:13 - Dan Hájek | foto: Jiří Pelikán

Lakeside X se loni po dlouhé odmlce v plné síle vrátili na scénu s albem "Love Disappears". Po nabitém podzimu se nyní opět hlásí o slovo: vydali singl "Fascination". Doprovází ho live video z proběhlého turné. Natočil jej Dan Plotka Vachuda.

"Z nových koncertů se nám sešla spousta zajímavého materiálu a tolik kvalitního záznamu jsme nikdy neměli. Odjakživa jsme chtěli mít koncertní video, navíc prostředí Lucerna Music Baru s velkou LED stěnou se ukázalo pro naše vizuály jako stvořené. Tak jsme se rozhodli, že nový singl bude dobrá příležitost, jak ukázat naši aktuální koncertní podobu," doplňuje vznik snímku bubeník Igor Dvorský.

Koncertní sestavu skupiny loni rozšířil kytarista Jakub Zachoval (ex-Smrtislav) a do jejího zvuku to přineslo novou energii. "Jako bychom objevili s novou sestavou a novým albem nějakou chemii, která funguje, baví nás i lidi a kde můžeme naplno ukázat, co v naší muzice je," upřesňuje klávesista Robert Broj.

Samotnou "Fascination" pak Janne Marvannen popisuje jako určitou variaci na tvorbu Kavinskyho, neb se mu v jeho tvorbě líbila práce s rytmy a motivy připomínajícími osmdesátá léta. Tento námět pak umocňuje nová verze z dílny projektu Pe3Vax, jež evokuje přístupy Vince Clarka a jeho éru spojenou s Yazoo. Nové úpravy se dočkala i snová "Out Of This World", jež se toulá náladami severské krajiny. Závěr épéčka pak patří koncertnímu záznamu tří skladeb natočených právě na říjnovém křtu "Love Disappears" v pražském Lucerna Music Baru.

Singl "Fascination" se na digitálních platformách objevil v pátek 17. března a Lakeside X na něm představili tyto tracky: Fascination (Single Edit), Fascination (Pe3Vax Remix), Out Of This World (Bare Harmonium Mix), Fire In The Sky (Live), Fascination (Live), Wonder (Live). Kromě toho se chystají i na koncertní pódia. Nejprve zahrají jako support německých And One 15. dubna ve smíchovském Futuru. Měsíc nato, konkrétně 12. května, budou hostovat v MeetFactory na vystoupení vyhlášeného revivalu Depeche Mode Forced To Mode.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY