"bejt trochu punk a ještě neumírat" - musicserver.cz">

Mirai se v "Tenkrát" snaží "bejt trochu punk a ještě neumírat"

18.03.2023 09:05 - Hana Bukáčková | foto: Ondřej Kudyn

Kapela Mirai se opět ohlíží za deskou "Maneki Neko", a to videoklipem k nostalgické písni "Tenkrát". Skladbu napsal frontman s Pokáčem, produkce se ujal Ondřej Fiedler.

" 'Tenkrát' je takový bláznivý připomenutí si našich punk-rockových začátků, kdy jsme poslouchali kapely jako Green Day, Blink-182, SUM 41 a spousty dalších. Bylo to v době, kdy jsme chodili na střední, kdy jsme se mohli plně soustředit na blbosti a na svoje hudební hrdiny. Myslím, že se ta bezstarostnost v klipu celkem promítá," přibližuje Mirai.

Snímek natáčel Ondřej Kudyn na Kanárských ostrovech. Odkazuje na výše zmiňované vzory z dob nultých let, na skejťáctví, je plný neplánovaných scén, šílených výzev a voní létem, dobrou náladou a bezstarostným mládím. Ve videu uvidíte i jednu známou tvář - Kubu Rybu, který se zde ovšem ocitl náhodou (tou dobou totiž nedaleko trávil dovolenou).

"Tenkrát" mi trochu připomíná zatím největší hit skupiny "Když nemůžeš, tak přidej", který je plný hecu, ale v lokálních podmínkách. Novinka je o několik levelů výše - je to snaha o punk, i když se Mirai běžně pohybují v mainstreamovém popu. Chtějí dokázat, že jsou cool. A tak v klipu hrají nahatí na pláži, kytaristovi oholí hlavu, basák si nechá udělat kérku s názvem písně, bubeník prohraje sázku a musí jet nahý na skejtu a zpěvák? Ten trůní na WC uprostřed pláže... Ale jo, proč ne. Stokrát lepší než nějaká slaďárna.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY